NavMenu

Paraćinski Salon Vina okupiće oko 70 vinarija iz Srbije i regiona

Izvor: eKapija Petak, 07.02.2020. 09:20
Komentari
Podeli
Paraćinski Salon Vina, u organizaciji Turističke organizacije opštine Paraćin, biće održan 7. marta 2020. godine.

Veliki broj eminentnih vinarija iz Srbije i inostranstva se svake godine u hotelu Petrus predstavlja građanima Paraćina, okoline, te brojnim domaćim i stranim gostima.

- Od male, lokalno značajne manifestacije, Salon je postao nezaobilazna kota u vinskom kalendaru, cele Srbije - navodi se u saopštenju TO Paraćin.

Ove godine na Salonu će se predstaviti oko 70 vinarija iz svih delova Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije i Severne Makedonije.

- Nekoliko hiljada ljubitelja vina se svake godine uverava u vrtoglavo rastući kvalitet vina i sve širu sortnu paletu vinske Srbije. Čak i oni koji znaju sve ili misle da poznaju vinsku scenu, u Paraćinu se dodatno iznenade, pošto se uvek premijerno pojave neke nove zvezde. Na taj način Salon Vina u Paraćinu predstavlja nezaobilaznu "lektiru" za sve vinske poslanike u regionu, a pre svega za vlasnike renomiranih ugostiteljskih i trgovačkih objekata u široj okolini. Definitivno veliki praznik svih koji vino prave, od vina žive i vinu se raduju - dodaje se.


Dan ranije 6. marta, takođe u hotelu Petrus, u saradnji sa Vinskim viteškim redom pomoravske regije "Steva Pisar 1805" biće organizovano ocenjivanje vina od autohtonih i novostvorenih vrsta vinove loze pod nazivom "Samo naše". Na čelu tročlane komisije biće prof. dr Vladimir Puškaš iz Novog Sada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.