NavMenu

Potpisan ugovor za izgradnju primarnog kolektora u okviru sistema za prečišćavanje otpadnih voda - U Podgorici počinje projekat vredan 50 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 06.02.2020. 17:06
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Direktor podgoričkog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid i direktor kompanije Bemax Veselin Kovačević potpisali su ugovor za izgradnju primarnog kolektora u okviru sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

Nakon potpisivanja ugovora gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, govorio je o značaju projekta čija realizacija zvanično počinje danas, saopšteno je iz PG Biroa.

- U pitanju je projekat veka za Glavni grad, projekat izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda, procenjene vrednosti preko 50 mil EUR. Sa ovim projektom Podgorica dobija osnovne pretpostavke za razvoj u narednih pedeset godina. Danas smo pristupili svečanom potpisivanju ugovora sa kompanijom Bemax i na taj način ozvaničili početak fizičke realizacije, a ono što je prethodilo trajalo je godinama unazad, zaključno sa februarom prošle godine, kada smo u Frankfurtu imali priliku da potpišemo predugovor kojim su definisani dalji pravci delovanja Glavnog grada, finansijske obaveze Vlade Crne Gore, koja nam je partner u ovom poslu i kompanije Fichtner, koja nam pruža svu neophodnu tehničku i logističku podršku - istakao je Vuković.

On je pojasnio da danas kreće izgradnja primarnog kolektora, kao jedne od četiri komponente ovog sistema. Ukupna dužina primarnog kolektora koji će povezati postojeće i buduće postrojenje iznosi 5,5 km. Vrednost radova koji će biti izvedeni u narednih dvanaest meseci je 6,6 mil EUR. Gradonačelnik je posebno naglasio da će se kolektor protezati duž ulice 8. marta na Zabjelu, preko naselja Dahna, Dajbabe, sve do lokacije u blizini Kombinata aluminijuma, gde će se nalaziti buduće postrojenje.


Direktor kompanije Bemax Veselin Kovačević iskazao je zadovoljstvo učešćem u ovom značajnom projektu za Glavni grad i time što je upravo ova kompanija u ozbiljnoj konkurenciji uspela da pobedi na tenderu za izvođača radova.

- Potrudićemo se da radove izvedemo kvalitetno i u roku. Rok je 360 dana, a mi ćemo se potruditi da ih zvršimo i pre zadatog roka - kazao je Kovačević.

Potpisivanje ugovora veliki je dan za preduzeće Vodovod i kanalizacija, a celi projekat je svojevrsni tehnički izazov prvenstveno za izvođača radova, kazao je direktor tog gradskog preduzeća Filip Makrid. Izvođaču radova, kako je istakao, biće na stalnom raspolaganju, jer je zajednički cilj što kvalitetnija realizacija projekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.