NavMenu

Za mala i srednja preduzeća 250 mil EUR - Eurobanka EFG odobrava kredite iz Apeks kreditne linije Evropske investicione banke

Izvor: eKapija Petak, 04.12.2009. 14:35
Komentari
Podeli

Potpisivanjem Posredničkog finansijskog ugovora sa Narodnom bankom Srbije, Eurobanka EFG uključila se u proces odobravanja kredita iz Apeks kreditne linije za mala i srednja preduzeća Evropske investicione banke (EIB). Krediti iz ove linije, u ukupnom iznosu od 250 mil EUR, biće odobravani malim i srednjim preduzećima u svrhu finansiranja investicija i ulaganja u trajna obrtna sredstva, preduzetnicima, lokalnoj samoupravi, kao i drugim krajnjim korisnicima koji sprovode projekte iz oblasti ekonomije, obrazovanja, energetike, zaštite životne sredine, zdravstva i ostalih usluga u Republici Srbiji, saopšteno je iz te banke.

Krediti koji su odobreni iz ove linije imaće povoljne uslove. U zavisnosti od toga ko je krajnji korisnik sredstava, period otplate je od 2 do 15 godina, dok je grejs period do 5 godina, a maksimalni iznos po kreditu 12,5 mil EUR.

- Ova kreditna linija ima veliki značaj za uspešno poslovanje i razvoj srpskih kompanija, kao i za sveukupan privredni razvoj zemlje. Inicijative kao što je ova, omogućiće nastavak investicija u srpsku privredu i pojačati napore da se ona osnaži - istakao je Antonis Chatzistamatiou, član Izvršnog odbora Eurobanke EFG.

U junu ove godine, Eurobanka EFG i Evropska investiciona banka potpisale su kreditni aranžman za mala i srednja preduzeća i prioritetne projekte u vrednosti od 50 mil EUR, za finansiranje investicionih projekata, obrtnog kapitala i lizing aranžmana malih, srednjih, i mikro preduzeća u Srbiji. Eurobanka EFG bila je prva banka u Srbiji koja je dobila ovakav kredit od EIB-a.

Banka poziva sve zainteresovane klijente da potraže dodatne informacije o mogućnostima saradnje i kreditnim uslovima u više od 120 filijala Eurobanke širom Srbije, i u bilo kom od 9 poslovnih centara za rad sa privredom u Srbiji, ili posredstvom njihovih menadžera za odnose sa klijentima, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.