NavMenu

PKV obeležila 101 godinu postojanja i nagradila nauspešnije preduzetnike

Izvor: eKapija Sreda, 05.02.2020. 19:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Atstock Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Vojvodine obeležila je 101. godinu postojanja i rada, a najuspešnijim privrednicima s teritorije Pokrajine u 2019. uručena su tradicionalna priznanja.

Ovogodišnji laureati Privredne komore Vojvodine su kompanija Enterijer Janković doo iz Novog Sada za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti industrije, Opšta zemljoradnička zadruga Žunji-Silak iz Temerina za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti poljoprivrede, kompanija Naftachem doo iz Sremske Kamenice za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti usluga; privrednica godine je Tatjana Filipović, doo Dak Comerc iz Novog Sada, a privrednik godine je Goran Jevtić, doo Energy Net iz Kaća.

- Cilj jedinstvenog komorskog sistema u Srbiji jeste da za svoje članice predstavlja mesto na kojem mogu dobiti punu podršku i konkretnu pomoć. Privredna komora Vojvodine neguje poslovni ambijent gde na dnevnom nivou dolazi do razmene kontakata, iskustva i ideja, a mi se trudimo da i prilikom neformalnih, svečanih okupljanja, stavimo biznis u prvi plan - rekao je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, navodi se n sajtu PKV.

On je dodao da uspeh pokazuju i sledeći podaci, koji su kako je rekao, rezultat zajedničkog rada svih – Republičke i Pokrajinske vlade, Privredne komore Srbije, odnosno jedinstvenog komorskog sistema i privrednika.

- Proteklu godinu, u privrednom smislu, obeležili su sledeći podaci: spoljnotrgovinska razmena vojvođanskog regiona, za celu 2019. godinu, veća je za oko 7% u odnosu na godinu pre i iznosi 13 mlrd EUR, vojvođanska privreda je ostvarila više od trećine ukupnog izvoza Republike Srbije, tačnije, ostvaren je izvoz robe i usluga u vrednosti od 6 mlrd EUR što čini povećanje od 8,6%, a pokrivenost izvoza uvozom je takođe poboljšana u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 90% - rekao je Vučurević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.