NavMenu

Croatia Airlines nabavlja nove avione za narednu sezonu

Izvor: Tangosix Sreda, 05.02.2020. 17:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Perfect Gui/shutterstock.com)Ilustracija
Croatia Airlines će nabaviti dva aviona u suvom lizingu (dry lease), odnosno bez posade, koje će biti hrvatske. Erbas A319 u flotu dolazi 29. marta, dok Q400 u flotu dolazi 1. maja. Kompanija će povećati flotu za 14 aviona, dva A320, pet A319 i sedam Q400.

Kompanija nije izričito objavila hoće li ove godine od Er Nostruma uzeti u mokar lizing (wet lease) CRJ-1000, kojih je do sada u pet udarnih meseci sezone uzimala po dva, ali se da zakjučiti da će se jedan CRJ-1000 ipak uzeti, što bi značilo da će ove godine kompanija letnju sezonu obaviti sa 15 aviona, jedan više nego do sada, dok će u zimsku sezonu ući sa 14 aviona, dva više nego do sad.

Ovo povećanje flote svakako potvrđuje nezvanične informacije da će kompanija pokrenuti letove za Tiranu, Podgoricu i Sofiju (za sve te linije Q400 je idealan), ali i da će biti još najava za letove prema Evropi, kao i za povećanje frekvencija na nekim od postojećih linija.

Istovremeno, kompanija je najavila početak dubinskog snimanja od strane Egejana i Er Nostruma koji su pokazali preliminarni interes za Hrvatsku. Na osnovu tog dubinskog snimanja kompanije će se odlučiti jesu li zainteresovane za Hrvatsku ili ne, te će u skladu s tim i podneti obvezujuću ponudu za Hrvatsku.

Ono što zbunjuje je što je u saopštenju kompanije objavljen konsultant za pronalaženje strateškog partnera: Privredna banka Zagreb i MUFG banka.

MUFG je najveća japanska banka, ali ona nije odabrana na tenderu već je to bila nemačka DBV Bank SE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.