NavMenu

Agro Belgrade 2020 - Traktori za voćare i vinogradare zainteresovali kupce (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 05.02.2020. 15:27
Komentari
Podeli
Jedan do najpopularnijih modela na sajmu (Foto: Aleksandra Kekić)Jedan do najpopularnijih modela na sajmu
Poljoprivredna mehanizacija, koja je uvek atraktivna, privukla je veliku pažnju posetilaca i na prvom specijalizovanom sajmu za voćare, vinogradare i povrtare u Beogradu, Agro Belgrade 2020.

U Hali 1 posetioci su mogli da vide mašine najvećih zastupnika poznatih brendova u Srbiji, ali i da se upoznaju sa onim što nudi domaća privreda. Fokus je bio na mehanizaciji koja je namenjena za manje obradive površine, ali i za manja gazdinstva.

Da je nedavno raspisan konkurs za kupovinu traktora do 60 kW bio podsticajan, potvrđuju i izlagači.

- Imamo dosta upita za prodaju, na koje smo odgovorili i uputili kupce na naše distributivne centre, pa posle sajma očekujemo informaciju koliko je traktora prodato - kaže Dragan Galečić, menadžer prodaje i marketinga u IMT-u.

Ova kompanija predstavila je deo svog proizvodnog programa u kategoriji traktora do 60 kW, koji su namenjeni manjim poljoprivrednim gazdinstvima.

- Na ovom sajmu je prikazno nekoliko IMT i Tafe modela. Za 2020. godinu planiramo da proširimo portfolio sa novim modelima traktora, koje ćemo predstaviti na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, kao i novitete kada je u pitanju proces sklapanja trakotra - rekao je Galečić.

Posetiocima je traktor, kao novi segment, predstavila i kompanija Agrimatco, a reč je o indijskom brendu Farmtrac.

- Izloženi traktor ima 26 "konja" i jako je interesantan, jer je cenovno najjeftiniji u svojoj kategoriji. Ima prednju i zadnju vuču, a može biti i sa i bez kabine. Sredinom ove godine ćemo imati i sve odgovarajuće priključne mašine za tu kategoriju, kao što su male freze, mali plugovi za vinogradare i voćare, koji na malom prostoru i mogu kvalitetno da obave radove - kaže za eKapiju menadžer za ratarska semena Alfred Nemet.
Traktor od 26 konjskih snaga (Foto: Aleksandra Kekić)Traktor od 26 konjskih snaga

Kompanija Dani iz Merošine, specijaizovana za voćarstvo i vinogradarstvo, pod jedan krov je stavila svoju raznoliku ponudu. Tako su predstavili traktor, ali i frezu pipalicu za vinogadarstvo, daljinsku kosačicu, koja je, osim vinogradarsko-voćarske potrebe i za komunalne upotrebe, a posebno namenjena uzgoju borovnice.


- Izložili smo i Campagnola tresače za borovnicu, šljivu, višnju, kao i sve vrtse makaza istog brenda. Tu je i zaštite za biljke, atomizeri, viljuškari kao priključna mehanizacija, zaštitna oprema i fitosanitarna zaštita za poljoprivrednika - rekao je Dejan Petrović, menadžer prodaje firma Dani.

Pročitajte i priče o navodnjavanju i pakovanju.

Aleksandra Kekić


Fotogalerija
Agro Belgrade sajam - Poljomehanizacija
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.