NavMenu

Agro Belgrade 2020 - Kako dobro zapakovati prehrambene proizvode?

Izvor: eKapija Utorak, 04.02.2020. 13:14
Komentari
Podeli
(Foto: Branislava Petrović/eKapija)
Pakovanje je pola posla. Pa i više od toga, jer dobro pakovanje često prodaje proizvod i pre nego kvalitet. Važnost pakovanja, a naročito kada je reč o hrani, najbolje znaju firme koje se bave pakovanjem i proizvodnjom mašina i opreme za pakovanje. Nekoliko takvih, uspešnih domaćih firmi eKapija je posetila na njihovim štandovima na sajmu Agro Belgrade 2020, prvom specijalizovanom sajmu voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva koji je održan u Beogradu od 30. januara do 1. februara.

Firma Orto pak iz Beograda na sajmu se predstavila svojim asortimanom koji obuhvata proizvodnju i zastupništvo za prodaju mašina za pakovanje hrane i etiketiranje, za zbirna i pojedinačna pakovanja.
(Foto: eKapija)
- Nemamo mnogo mašina, ali ljudi prepoznaju kvalitet i traže nas. Proizvodimo etiketirke, a nema takvih mnogo u Srbiji.

Pokušavamo da taj proces do kraja usavršimo, od obeležavanja do ubacivanja kodova u sisteme - rekao je za eKapiju Ninoslav Minić, direktor firme Orto pak.

Osim sopstvene proizvodnje, Orto pak je i zastupnik mašina i folija za pakovanje turskih firmi Volvac i Kotapack i italijanske komapanije Decofilm.

- Naša misija je da proizvođačima pokažemo na koje sve načine mogu da pakuju i obeležavaju svoje proizvode, što su najvažniji koraci nakon proizvodnje - istakao je Minić.

Još jedna firma koja se bavi pakovanjem i predstavila se na sajmu Agro Belgrade 2020 jeste abb Growers.

Kako je za naš portal rekao Marko Maksimović ispred ove kompanije sa sedištem u Beogradu, abb Growers otkupljuje borovnice u Srbiji, a pakuje ih u Holandiji.

- Od sledeće godine, nadamo se, borovnice ćemo i pakovati u Srbiji, u svom novom pak centru koji planiramo da izgradimo - otkrio je Maksimović za eKapiju.

Prema njegovim rečima, firma u Srbiji blisko sarađuje sa firmom abb Growers u Holandiji, koja je, kaže Maksimović, najveći pak centar u Evropi, sa kapacitetom pakovanja više od 100 tona dnevno sveže borovnice.

- U Srbiji smo već godine godine i kupujemo 100% proizvodnje svojih kooperanata - istakao je naš sagovornik, napominjući da abb Growers nije klasičan otkupljivač.
(Foto: eKapija)
- Mi ne otkupljujemo, mi prodajemo borovnice naših proizvođača. To je velika razlika, jer borovnica koju prikupimo od proizvođača ne vredi ništa u gajbicama od tri ili pet kilograma, to niko ne kupuje. Tek kad se ona zapakuje u Holandiji, dobija se realna, najviša cena za kilogram borovnice - naveo je Maksimović.

On je istakao da je su na sajam Agro Belgrade došli da se upoznaju sa ritejlerima, koji, kako kaže, rado dolaze na ovakav, ozbiljniji koncept poljoprivrednog sajma.

I firma Tornado plus iz Šajkaša kod Titela, predstavila se posetiocima prvog sajma Agro Belgrade. Kako nam je kazao direktor Damir Trbojević, oni proizvode i prodaju materijale za baliranje i pakovanje u poljoprivredi, ali i u industriji.

U ponudi firme Tornado plus su između ostalog PP veziva, mrežice za baliranje, agrostreč folije, PP vreće, PE vreće, užarija, malč folije...
(Foto: eKapija)
- Na ovaj sajam smo došli jer je prostor oko Beograda, kao glavnog grada, ne samo idustrijski, nego i poljoprivredni prostor. Izložili smo proizvode sa fokusom na povrtarstvu, voćarstvu i vinogradarstvu, koji obuhvata naše jedinstvene i već prepoznatljive robne marke na tržištima Srbije, BiH, Severne Makedonije i Crne Gore - naveo je Trbojević.

Pogledajte i izveštaj eKapije sa sajma Agro Belgrade 2020 u oblasti navodnjavanja.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.