NavMenu

Regionalni centar za održivi razvoj Srema biće realizovan u tri faze - Početak radova zavisi od odobrenja novca

Izvor: eKapija Utorak, 04.02.2020. 12:58
Komentari
Podeli
Pokazni bungaloviPokazni bungalovi
Regionalna razvojna agencija Srem realizovala je, u partnerstvu sa Gradom Sremska Mitrovica, projekat uspostavljanja Regionalnog centra za održivi razvoj Srema.

Kako je predstavljeno na završnoj konferenciji, projekat se realizuje u tri faze. Prva faza je inovacioni startap centar Stara Pazova. Drugu fazu čini izgradnja Inovacionog, razvojnog, edukativnog centra za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije u Sremskoj Mitrovici. Treću fazu predstavljao bi centar za edukaciju, mogućnost stanovanja i korišćenja u turističke svrhe.

- Treća faza izgradnje ovog Centra obuhvata: eksploataciono - pokazne bungalove sremske tradicionalne (slamnate) kuće, kompenzacioni bazen i letnju učionicu. Sve je planirano u sastavu Lokacije Regionalnog centra za održivi razvoj, u Sremskoj Mitrovici u okviru kompleksa komunalne zone grada, u okviru koje se nalazi i Regionalna sanitarna deponija Srem/Mačva - kaže za eKapiju Milan Mirić, direktor Regionalne razvojne agencije Srem.

Na konferenciji je prikazano i tehničko rešenje regionalnog centra za održivi razvoj, koji se nalazi na parceli od 2 ha.
Varijanta parceleVarijanta parcele

U toku je izrada projektne dokumentacije spoljnog uređenja sa infrastrukturom Regionalnog centra za održivi razvoj Srema. Procenjena vrednost radova je 38 miliona dinara.

- Regionalna razvojna agencija Srem trenutno je u proceduri da joj se odobre sredstava za izradu ove tehničke dokumentacije. Pretpostavljamo da bi konkurs za izradu tehničke dokumentacije bio pokrenut u drugom kvartalu 2020. godine - dodaje Mirić.

Kaže i da je procedura izdavanja građevinske dozvole u toku pred Gradskom upravom za urbanizam grada Sremska Mitrovica, te da je početak radova u vezi sa odobrenjem novca od strane domaćih i međunarodnih fondova, koji podržavaju održivi razvoj u Srbiji.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.02.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Ovako će izgledati prvi srpski restoran iz čuvenog lanca Džejmija Olivera - "Jamie's Italian" otvara se u aprilu (FOTO)

Početkom aprila Beograd će biti bogatiji za još jedan hedonistički kutak i to onaj koji privlači veliku pažnju od trenutka kada je najavljen. U pitanju je prvi srpski restoran iz čuvenog lanca Džejmija Olivera -"Jamie's Italian". Nalaziće se u Beogradu na vodi, u Hercegovačkoj 14, a prostiraće se na 400 kvadratnih metara. Projektovano je i 250 m2 terase. Za ideju da se kuhinja poznatog kuvara implementira u lokalnom kontekstu kroz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.