Izvor: Pobjeda | Utorak, 04.02.2020.| 12:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

U hotel Kraljičina plaža planirano ulaganje od 11,62 mil EUR

Budva
Budva (Foto: Marija Kambić)
U hotel Kraljičina plaža Budva u tekućoj godini trebalo bi da bude investirano 11,62 mil EUR, koliko iznosi ulaganje u prvu fazu projekta, navodi se u informaciji o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu ugovora o njegovom zakupu.

U tom dokumentu koji je Vlada usvojila u četvrtak navodi se da su to podaci dobijeni od investitora Adriatic properties.

Tim izveštajem će se uskoro baviti i skupštinski privremeni odbor koji je formiran za praćenje realizacije ovog i ugovora o zakupu ostrva Mamula Herceg Novi, piše Pobjeda.

U delu koji se odnosi na tekuću godinu navodi se takođe da je investitor saopštio da su za naredni period ugovorene obaveze u cilju završetka i kompletiranja dizajnerske dokumentacije u ukupnom iznosu od 406.000 EUR.

Ugovor o zakupu hotela Kraljičina plaža zaključen je u januaru 2007. godine, a aneks broj 1 ugovora usvojen je na sednici Skupštine 29. decembra 2015. Odlukom je određeno da se aneks prihvata pod uslovom da se izgradnja hotela Kraljičina plaža završi najkasnije tri godine nakon dobijanja dozvole, odnosno stvaranja neophodnih administrativnih preduslova od nadležnih organa države.

Adriatic propreties podnio je prijavu gradnje u novembru prošle godine, kada su se stekli uslovi za početak investicionih aktivnosti, a samim tim i za pripremu i dostavljanje izveštaja o realizovanim investicionim i drugim aktivnostima po osnovu aneksa za period od 2016. do prošle godine.

Zakupac je obavezan da u hotelski kompleks koji obuhvata hotele Kraljičina plaža, Sveti Stefan i Miločer, investira ne manji iznos od 110 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.