Izvor: eKapija | Utorak, 04.02.2020.| 08:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izložba, monodrama i treća knjiga Jana Fabra biće predstavljeni u Beogradu

(Foto: Postavka, Muzej savremene umetnosti u Gentu, detalj, ljubaznošću Angelos studija )
Jan Fabr uživa međunarodni ugled jednog od najinovativnijih i najsvestranijih ličnosti savremene umetničke scene. Tražeći i uspostavljajući veze između različitih disciplina, otvara nove puteve i mogućnosti interpretacija u oblastima vizuelnih umetnosti, pozorišta i književnosti.

Njegovi radovi izlagani su na najznačajnijim međunarodnim izložbama i u muzejima, kao što su Venecijanski bijenale, Dokumenta u Kaselu, Bijenale u Sao Paulu, Luvr, Ermitaž, navodi se u saopštenju Kultunog centra Beograda.

Projekat koji obuhvata izložbu "Praznik malih prijatelja", monodramu "Noćni pisac" i objavljivanje treće knjige "Noćni dnevnik 1992-1993", proistekao je iz dugogodišnje saradnje između Jana Fabra i Kulturnog centra Beograda, koja je započela 2011. godine njegovim učešćem na 52. Oktobarskom salonu.

Izložba "Praznik malih prijatelja" može se pogledati u Narodnom muzeju u Beogradu od 22. februara do 5. aprila ove godine. Realizuje se u saradnji sa Narodnim muzejem iz Beograda i Angelos studijom iz Antverpena.

Monodrama u izvođenju Slobodana Beštića, realizuje se na incijativu Kulturnog centra Beograda, a u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu i pozorišnom trupom Trublejn iz Antverpena.

U ediciji Kulturnog centra Beograda "Sam(a) svoj pokret" biće objavljena knjiga u prevodu Jelice Novaković Lopušine i ponovljena izdanja prethodno objavljenih knjiga "Noćni dnevnik 1978-1984" i "Noćni dnevnik 1985-1991".


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.