NavMenu

Za obnovu fasada u centru Subotice 247 miliona dinara

Izvor: subotica.com Ponedeljak, 03.02.2020. 15:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Radovan1/shutterstock.com)Ilustracija
Za projekat unapređenja turističkih potencijala kroz obnovu fasada zgrada koje se nalaze na turističkoj ruti secesije – "Art nouveau u Subotici", Uprava za kapitalna ulaganja dodelila je 200 miliona dinara, dok će Grad projekat podržati sa još 47 miliona dinara.

Projektom su obuhvaćene zgrade na adresi Korzo 4, Branislava Nušića 2 i Trg republike 2, a koje se nalaze u okviru kulturno-istorijske celine gradskog jezgra Subotice, proglašene 1986. godine rešenjem Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica i utvrđene za nepokretno kulturno dobro od velikog značaja 1991. godine. Zbog lošeg stanja u kojem se nalaze, planirana je sanacija, rekonstrukcija i restauracija uličnih fasada i krovova ove tri zgrade koje okružuju Narodno pozorište.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.