NavMenu

Ograničena primena dimetoata u zaštiti bilja

Izvor: Agrotv Subota, 01.02.2020. 16:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)Ilustracija
Uprava za zaštitu bilja je donošenjem Rešenja 31. decembra 2019. ukinula je Rešenje o registraciji sredstava za zaštitu bilja koja sadrže aktivnu suptancu dimetoat.

U pitanju su preparati Ditox, Danadim progres, Dimetogal, Fosfamid 40 EC, Jura, Perfekthion, Perfekthion top, Sonar extra, Zagor, Sistemin 40 EC, Sonar i Tetolin.

Zalihe sredstava za zaštitu bilja na bazi dimetoata mogu se stavljati u promet ako nije istekao rok upotrebe označen na deklaraciji i uputstvu za primenu (etiketi) pod sledećim uslovima:

– do 30.06.2020. godine dozvoljena je prodaja postojećih zaliha sredstava za zaštitu bilja na veliko
– do 30.12.2020. godine dozvoljena je prodaja postojećih zaliha sredstava za zaštitu bilja na malo samo korisnicima sredstava za zaštitu bilja (osim Tetolin – do 30.06.2020.)

– do 30.06.2020. godine dozvoljena je primena sredstava za zaštitu bilja korisnicima sredstava za zaštitu bilja, za primenu u zasadu trešnje i višnje
– do 30.06.2021. godine dozvoljena je primena sredstava za zaštitu bilja korisnicima sredstava za zaštitu bilja, za primenu u svim ostalim kulturama

Po propisima koji regulišu ovu oblast ostavljen je period od 18 meseci (princip: 6 promet na veliko + 6 promet na malo + 6 primena) do potpunog ukidanja u primeni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.