NavMenu

Češki emajlirani rezervoari na domaćem tržištu - Primena u poljoprivredi i industriji

Izvor: Energetski portal Petak, 31.01.2020. 11:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ymgerman/shutterstock)Ilustracija
WITKOWITZ ENVI A.D. je deo češkog koncerna WITKOWITZ sa 200-godišnjom tradicijom na polju obrade metala. Već više od 60 godina ova kompanija pravi i širom sveta montira rezervoare velikih kapaciteta od emajliranih limova koje sami proizvode. Osim za čuvanje pitke vode i kišnice, ovi emajlirani rezervoari koriste se u poljoprivredi i industriji za skladištenje tečnih i praškastih materijala, a ujedno su i osnovni tehnološki element njihovih postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda tipa HYDROVIT® i stanica za proizvodnju biogasa.


Primena u poljoprivredi i industriji

Emajlirani rezervoari "Vitkovice" se koriste u poljoprivredi za skladištenje tečnih ekskremenata goveda, svinja, živine, kao i ostalih poljoprivrednih otpadnih materijala ili za skladištenje tečnih đubriva (DAM i dr).

Upotrebljavaju se i za skladištenje praškastih materijala (kreč, cement, leteći pepeo, biomasa, šljunak, granulati plastike, tehnička so, čađ i dr). Oni se uglavnom postavljaju na konstrukciju pa otuda i naziv – viseći emajlirani rezervoari.

Budući da zadovoljavaju sve kriterijume za skladištenje tečnosti, u njima se takođe čuva voda za piće, kišnica, otpadna voda, protivpožarna voda, dizel, amonijak, krečno mleko i druge hemikalije u opsegu hemijske otpornosti emajla (pH 3-12).


Rezervoari u sklopu stanica za biogas

Stanice za biogas su postrojenja za proizvodnju biogasa preradom stajskog đubriva sa poljoprivrednih farmi, u kombinaciji sa drugim biorazgradivim materijalima (otpacima mesa i kosti, celuloznim brašnom i dr) i raznim poljoprivrednim otpadom, kao što su zelena travna masa nakon košenja (zimi u obliku sena ili silaže), otpaci iz destilerija, šećerana i dr. Obrada podrazumeva termofilnu fermentaciju u anaerobnim uslovima uz proizvodnju biogasa koji se u kogeneracijskim jedinicama s visokom efikasnošću pretvara u električnu i toplotnu energiju. Drugi način prerade biogasa je uz dodatno prečišćavanje i naknadnu upotrebu za pogon vozila, odnosno njegovo punjenje u mrežu prirodnog gasa. Kapaciteti stanica su od 400 kV do 5000 kV.


HYDROVIT® – Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

HYDROVIT® je tip postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda koji primenjuje već decenijama globalno potvrđenu tehnologiju za prečišćavanje otpadnih voda sa zagađanjem organskog porekla, a koja potiču iz naselja i prehrambene, tekstilne i hemijske industrije. Nakon prerade one se vraćaju u prirodni ciklus. Patentirani proces čišćenja HYDROVIT® predstavlja kombinaciju mehaničke predobrade-pripreme i biološkog tretmana dugotrajnom aktivacijom – uklanjanjem nutrijenata i aerobnom stabilizacijom mulja.

Na zahtev kupca, može se ubaciti i treći stepen obrade otpadnih voda. Kompletne usluge, sopstveni know-how i dugogodišnje iskustvo čine osnovu za dizajn i primenu PPOV a tim kompanije WITKOWITZ ENVI održava stalnu saradnju sa vodećim stručnjacima za upravljanje vodama.

Ova kompanija vrši kompletnu isporuku – imaju sopstvene kapacitete za projektovanje, izgradnju, proizvodnju, snabdevanje i servisiranje PPOV. Vrše i isporuku pojedinačnih delova tehnologije postrojenja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.