Izvor: eKapija | Petak, 31.01.2020.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela rekonstrukcija prostora za Regionalni inovacioni startap centar u Priboju

Ilustracija (Foto: Dagmara_K/shutterstock.com)
U prostoru Doma kulture u izgradnji u Novom Priboju, počela je rekonstrukcija i opremanje Regionalnog inovacionog startap centra na 550 m2. Iako zimski uslovi i niske temperature ne pogoduju radovima, ipak se dosta toga uradilo, pa je prostor budućeg startap centra već građevinski zaokružen. Vrednost projekta je 42,1 miliona dinara bez PDV.

Izvršeno je neophodno zidanje i pregrađivanje, trenutno se radi elektro instalacija, potom sledi postavljanje i hidromreže, odnosno voda i kanalizacija, zatim mašinski deo – grejanje, hlađenje i ventilacija i na kraju ostaju finiš zanatski radovi, navodi se na sajtu opštine.

Budući startap centar u Priboju raspolagaće sa salama za sastanke, kancelarijama za pravnu i ekonomsku pomoć, kancelarijom za rad sa osobama sa invaliditetom, a posedovaće i multifinkcionalnu salu od 70 mesta, radni prostor 25 radnih jedinica i najbrži internet u Priboju.

Sredstva za izgradnju Regionalnog inovacionog startap centra obezbedilo je Ministartvo za inovacije i tehnološki razvoj, uz učešće lokalne samouprave.

Ugovor o dodeli sredstava predsedniku opštine Priboj, Lazaru Rvoviću, ministar Nenad Popović, uručio je krajem septembra u Užicu, a ugovor o rekonstrukciji i opremanju startap centra sa izvođačima odabranim na tenderu, potpisan je u Priboju, krajem decembra. Rok za izvođenje radova je 90 dana, te bi po planu sve trebalo da bude gotovo do 9. aprila.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.