NavMenu

Italijanska kompanija Novamont pomagaće uvođenje inovativnih tehnologija u srpsku agroindustriju

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.01.2020. 15:32
Komentari
Podeli
Potpisivanje protokola (Foto: Vlada Srbije)Potpisivanje protokola
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i izvršna direktorka italijanske kompanije Novamont S.P.A Katja Bastioli potpisali su Protokol o saradnji između Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i te kompanije.

Potpisivanju protokola i bilateralnom sastanku predstavnika dvaju ministarstava sa predstavnicima Novamonta prisustvovali su državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović i ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo.

Ovim dokumentom obezbediće se institucionalna podrška za implementaciju inovativnih projekata i tehnologija u oblasti agroindustrije i zaštite životne sredine.

Trivan je istakao da je ovaj Protokol o saradnji, potpisan sa jednom od vodećih kompanija u svetu koja se bavi ne samo inovativnim tehnologijama već i njihovom praktičnom primenom, u gotovo svim oblastima društva, a posebno u poljoprivredi koja je i kod nas i u svetu najveći zagađivač životne sredine.

- Protokolom koji je potpisan na osnovu odluke naše Vlade, obezbediće se da se inovacije i korišćenje biomaterijala kakve je Italija primenila u agroindustrijskom razvoju i zaštiti životne sredine, i u kojima je ostvarila ozbiljne rezultate, mogu u narednih godinu dana putem modelovanja, primeniti i u Srbiji - rekao je Trivan, navodi se na sajtu Vlade.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.07.2024.  |  Građevina

Surčin modernizuje prigradska naselja - U planu bolja iskorišćenost potencijala Save, povećanje smeštajnih kapaciteta, zaustavljanje bespravne gradnje...

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid za potrebe izrade Prostornog plana dela gradske opštine Surčin. Kako se navodi u dokumentu, Prostorni plan se radi na inicijativu opštine Surčin u cilju preispitivanja važećeg Prostornog plana za deo gradske opštine Surčin. Prostorni plan obuhvata teritoriju Surčina izvan granice obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, površine oko 206,5 km2 (20.656

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.