Izvor: eKapija | Sreda, 29.01.2020.| 15:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodni kongres o procesnoj industriji u junu u Vrdniku

Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
Procesing '20 je 33. Međunarodni kongres o procesnoj industriji, koji organizuje Društvo za procesnu tehniku, pri Savezu mašinskih i elektrotehničkih inženjera Srbije, u saradnji sa Katedrom za procesnu tehniku Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Procesing '20 održava se u Vrdniku, 4. i 5. juna 2020. godine.

Program Procesinga '20 bavi se primenom obnovljivih izvora energije i smanjenjem nepovoljnih uticaja na životnu sredinu postrojenja u različitim oblastima procesne industrije.

Posebna tema je primena koncepta cirkularne ekonomije za realizaciju ciljeva održivog razvoja u smanjenju štetnih emisija, uvođenju obnovljivih izvora energije i proizvodnji i trgovini održivim proizvodima, tj. zatvaranju kruga proizvod - otpad - proizvod u različitim oblastima procesne industrije.

Okrugli sto će okupiti renomirane stručnjake u ovoj oblasti iz Srbije i regiona, koji će zajednički ukazati na ulogu, značaj i izazove cirkularne ekonomije u rešavanju problema nagomilanog otpada, očuvanju prirodnih resursa i odgovornom upravljanju otpadom u različitim oblastima procesne industrije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.