Izvor: Zrenjaninski | Sreda, 29.01.2020.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Italijanska kompanija Fulgar kupila fabriku Pompea - Oba brenda uspešno posluju u Zrenjaninu

Ilustracija (Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
Fulgar, zaštitni znak italijanskog izvrsnog kvaliteta i internacionalni lider u proizvodnji inovativnih veštačkih prediva, kupio je fabriku Pompea, dobro pozicionirani brend čarapa, hulahopki i veša.

Oba brenda uspešno posluju u Zrenjaninu, gde imaju pogone u industrijskim zonama.

- Ovo je u potpunosti italijanska operacija, jer se sedište kompanije Fulgar, koja ima promet veći od 200 mil EUR, nalazi u Castel Goffredu, u srcu regije gde se proizvode čarape. Fulgar je prepoznatljiv kao najveći proizvođač super kvalitetnog 6.6 najlona i evropski je distributer brenda LYCRA. Jedna je od prvih kompanija, u tekstilnom sektoru, koja je počela da se bavi pitanjem održivog razvoja. Fulgar više od deset godina implementira sveobuhvatan "zeleni program", uz konstantno rastući portfolio ekološki prihvatljivih proizvoda. S druge strane, Pompea je poznati brend i veliki proizvođački koncern u regiji Mantova. Sa godišnjim prometom od 70 mil EUR poseduje i upravlja direktnom distribucijom brenda ženskog veša Roberta - navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije Fulgar.

– Akvizicija je deo projekta čiji je cilj da pomogne ponovno uspostavljanje centralne uloge i vođstva regije, u kojoj se proizvode čarape, na evropskom tržištu hulahopki i veša. Na taj način se delimično štiti prepoznatljiv italijanski karakter brenda. Mi verujemo da će ova operacija koristiti celoj regiji. Radićemo na tome da održavamo tržišno učešće – kaže za portal zrenjaninski.com generalni direktor Fulgara Attilia Casnici.

Oglasili su se i iz kompanije Pompea.

– U proteklim mesecima, takođe, imali smo azijske investitore i internacionalne fondove zainteresovane za akviziciju. Moja porodica i ja imamo duboke korene u ovoj regiji i oduševljeni smo što Pompea ostaje u italijanskim rukama. Time smo sačuvali budućnost brenda i posao za zaposlene – ističe Alessandro Rodella, vlasnik Pompee.

Fulgar internacionalni lider na tržištu sintetičkog prediva
U saopštenju Fulgara navodi se i da je ova kompanija internacionalni lider na tržištu sintetičkog prediva. Pokrenuta je kasnih 70-tih godina prošlog veka, u Castel Goffredu (Mantova), u italijanskoj regiji gde se proizvode čarape.

- Fulgar je izborio poziciju lidera u sektoru na internacionalnoj sceni, potvrđujući svoj internacionalni pristup sa novim proizvodnim centrima i postrojenjima. U poslednje tri godine kompanijsko ulaganje u istraživanje i razvoj ima konstantan rast. Preuzeta odgovornost prema zaštiti životne sredine je takođe doprinela njegovom uspehu. Izražena je kroz projekte i inicijative i uključujuje kompletan proizvodni proces. Fulgar je prisutan u svim sektorima tekstilne industrije, od čarapa do kružnog pletenja, veša, kupaćih kostima i sportske odeće. Nudi odlične proizvode koji se ističu svojim kvalitetom i jedinstvenošću, uvek poštujući "Made in Italy" tekstilnu tradiciju - navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.