NavMenu

Održan prvi trening u Evropskom trening centru za vaskularnu estetiku - Srbija ugostila lekare iz Rusije, Kazahstana i Belorusije

Izvor: eKapija Utorak, 28.01.2020. 12:50
Komentari
Podeli
Srbija je kao lider u lečenju proširenih vena laserskom metodom ugostila 15 lekara iz Rusije, Kazahstana i Belorusije na edukaciji u Evropskom trening centru za vaskularnu estetiku.

Centar je osnovao dr Petar Dragić, naš, svetski priznat hirurg sa najvećim brojem laserskih operacija vena na svetu, sa ciljem da lekari širom sveta dolaze u Beograd po znanje i veštine u oblasti venske estetike.

- Drago mi je što je moj rad i razvoj učinio da našu zemlju postavim ispred mnogih velikih i jačih zemalja na svetu i da pokažem našim lekarima da znanje i medicina ne poznaju granice. Veliki broj mojih kolega u Evropi i svetu izrazilo je interesovanje da se takođe usavršava u metodama koje primenjujem. Želeo sam da ih dovedem u Beograd, da u naš grad dovedem svet, najbolje svetske hirurge i lekare, bilo kao edukatore ili da se usavršavaju na našim obukama. Verujem da srpska medicina ima sjajne potencijale i vrhunske lekare od kojih i naše kolege iz inostranstva imaju šta da nauče i sa kojima će u budućnosti sarađivati – istakao je dr Petar Dragić.

Glavni edukator na treningu osim dr Petra Dragića bio je brazilski vaskularni hirurg dr Kasuo Mijake, jedan od najvećih autoriteta u toj oblasti i izumitelj laserske metode.

- Veoma je lako naučiti i primeniti savremenu lasersku metodu CLaCS, najteži je deo naučiti o flebologiji, kako ubrizgati u venu, a sama metoda sa svim uputstvima koje sam razvio nije teška. Najveća prednost CLaCS-a je sigurnost, bez pigmentacije na koži, pacijent se zadržava ukupno dva sata, sa klasičnom operacijom gubi se mnogo više vremena, pacijent je morao da dolazi svake nedelje ili dva puta tokom nedelje na preglede, takođe, to je moderna neinvazivna metoda bez kapi krvi koja se obavlja tokom cele godine – rekao je dr Mijake.

Tokom osmočasovnog treninga edukatori su lekarima prikazali najsavremeniju metodu u otklanjanju zdravstvenog i estetskog problema proširenih vena i ispucalih kapilara. Program je obuhvatio prikaz nekoliko pacijenata sa jasnom i izraženom venskom problematikom i njihovo lečenje pomoću najsavremenije laserske metode, kao i prikaz kapilarnog problema i njegovo lečenje. Ruske kolege bile su u prilici da učestvuju i u "hands-on" radionici kako bi se i oni direktno upoznali sa navedenim metodama i tehnikama.

Dr Sergej Savinov flebolog iz Simferopolja iz Rusije izuzetno je zadovoljan mogućnošću da se edukuje o savremenoj metodi lečenja proširenih vena.

- Vrlo intenzivna obuka sa glavnim ciljem da se nauči tehnologija koja se odavno primenjuje u klinici Dr Dragić. Baza znanja koju smo videli nas je zadivila svojom savremenošću i profesionalnošću – istakao je dr Savinov.

Grupa lekara iz Rusije je prva koja je došla na praktičnu obuku u oblasti venske estetike. U Evropskom tening centru za vensku estetiku tokom cele godine dolaziće lekari iz svih krajeva sveta kako bi se upoznali sa najuspešnijom metodom rešavanja problema proširenih vena i ispucalih kapilara, navodi se u saopštenju centra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.