Izvor: eKapija/Politika | Utorak, 28.01.2020.| 10:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sređivanje Terazijske terase trebalo bi da počne sledeće godine - U opticaju dva rešenja, iz 1998. i 2008. godine (FOTO)

Pobedničko idejno rešenje
Za uređenje Terazijske terase neće biti raspisan novi urbanističko-arhitektonski konkurs, nego će Grad Beogad birati između dva rešenja sa javnih nadmetanja iz 1998. i 2008. godine, potvrdio je za Politiku glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Reč je o radu arhitekata Branislava Mitrovića i Dejana Miljkovića, koji su na konkursu pre 22 godine osvojili drugu nagradu i pobedničkom idejnom rešenju arhitekte Branislava Redžića, arhitektonska kancelarija ARCVS, koji je pre 12 godina prvu nagradu podelio sa Grozdanom Šišović i Dejanom Milanovićem, piše list.

Redžić je 2016. godine za eKapiju rekao da u poslednjoj varijanti idejnog rešenja predstoji tehničko prilagođavanje projekta, s obzirom na to da mora biti kvalitetan osnov izradi glavnog projekta.

- Grad će obezbediti novac za rekonstrukciju Terazijske terase, koja je jedan od poslednjih vidikovaca. Taj prostor bi trebalo da bude veza ka reci, ali i sređen gradski park. Od dva rada koja su u opticaju, jedno je skuplje, a drugo jefitnije. Koje ćemo odabrati, zavisi od budžeta koji budemo imači. Očekujem da sređivanje terase počne sledeće godine - ističe Stojčić.

Rešenje iz 1998. godine (Foto: Dejan Miljković, Branislav Mitrović, Zoran Radojičić, Gordana Radović, Marina Šibalić)
Fotogalerija
Terazijska terasa - Rešenja iz 1998.  i 2008. godine

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.