Izvor: eKapija | Utorak, 28.01.2020.| 09:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kraljevo dobija zatvoreni bazen - Nastavak gradnje 4 godine od polaganja kamena temeljca

Projektovani izgled objekta
Gradnja zatvorenog gradskog bazena u kraljevačkom prigradskom naselju Ribnici, mogla bi da bude nastavljena ove godine. Naime, kako je najavio gradonačelnik Kraljeva, grad će rebalansom budžeta opredeliti 120 miliona dinara za tu investiciju.

- Nismo bili sigurni da će nam država pomoći, tako da nismo za ovu godinu u budžetu planirali sredstva za zatvoreni bazen. Sada je to izvesno. Imamo obećanje Vlade, a i izgradnja zatvorenog bazena ušla je u Investicioni plan "Srbija 2025", koji je od nacionalnog značaja. Zato ćemo rebalansom opredeliti 120 miliona dinara za tu investiciju, a dogodine isto toliko. Time će finansijska konstrukcija biti zatvorena na naše veliko zadovoljstvo, jer Kraljevo godinama čeka na ovakav objekat koji zaslužuje i koji mu je preko potreban - kaže gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Inače, kamen temeljac za zatvoreni bazen postavljen je pre gotovo četiri godine, urađeno je ispitivanje terena iz bankarskog kredita, ali je zbog nedostatka sredstava u gradskoj kasi gradilište vrlo brzo zatvoreno. Opširnije o tome kako je trebalo, prema tadašnjem projektu da izgleda bazen, čitajte u posebnoj vesti.

U međuvremenu došlo je do ispravke projekta u smislu smanjenja ukupne površine objekta i vrednosti cele investicije. Bazen dimenzija 25 puta 33 metra gradiće se na već započetom mestu, pored nove sportske hale, s tim što će u okviru kompleksa biti izgrađen i jedan mali bazen za podučavanje najmlađih plivanju. Nakon preprojektovanja od početne vrednosti investicije od 980 miliona dinara došlo se do cifre od 840 miliona dinara, u kojoj će učešće države iznositi 600, a grada Kraljeva 240 miliona dinara, prenosi portal reflektor.

Prema izjavi Aleksandra Nestorovića, direktora Direkcije za upravljanje građevinskim zemljište Kraljevo, izgradnja jednog ovakvog objekta ne bi trebalo da traje duže od dve godine a radovi bi otpočeli čim vremenske prilike dozvole.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.