Izvor: eKapija | Ponedeljak, 27.01.2020.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uređuje se izletište Ćoška kod Vranja - U planu gradnja obrazovnog i sportsko-rekreativnog centra

(Foto: YouTube/screenshot)
Izletište Ćoška iznad Vranja moglo bi uskoro da bude bogatije za omladinski, obrazovni i sportsko-rekreativni centar. Gradska uprava raspisala je javnu nabavku za idejno rešenje i urbanistički projekat za potrebe pribavljanja lokacijskih uslova.

Kako za eKapiju kaže glavni gradski urbanista Jelena Marković, po izradi projektno-tehničke dokumentacije, Grad će se fokuistrati na obezbeđenje finansija za radove.

- Tražićemo sredstva na različitim konkursima, a delom će i Grad finansirati, u zavisnosti od budžeta, kako bismo oživeli ovo izletište - rekla je ona.

Idejno arhitektonsko rešenje treba da sadrži: objekte za boravak i obrazovanje dece osnovnog i srednjeg obrazovanja, učionice na otvorenom, otvorene sportske terene sa tribinama, dečje igralište, prateće pešačke komunikacije, zelene površine i parking prostor.

Takođe, potrebno je predvideti zamenu postojeće infrastrukture i izgradnju neophodne nedostajuće elektroenergetske, telekomunikacione i termotehničke infrastrukture, kao i zamenu i poboljšanje kanalizacione i vodovodne mreže.

Pri izradi tehničke dokumentacije potrebno je predvideti i mogućnost fazne izgradnje objekata i prateće infrastrukture.

Rok za podnošenje ponuda je 3. februar 2020, a više o tenderu pogledajte OVDE.

Podsetimo, nedavno je pravosnažno okončan parnični postupak, a po presudi, utvrđeno je pravo svojine Grada Vranja na katastarskim parcelama 2985, površine 8.405 m2 i 2986 površine 1.424 m2 u naselju Ćoška.

I. M.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.