NavMenu

Premošćen Begej - Počela montaža konstrukcije mosta na trasi obilaznice oko Zrenjanina

Izvor: eKapija Ponedeljak, 27.01.2020. 10:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lev Kropotov/shutterstock.com)Ilustracija
Postavljanjem prvog prednapregnutog betonskog nosača na ležište, u nedelju 26. januara je počela montaža konstrukcije mosta preko Begeja, na trasi magistralnog puta - obilaznice oko Zrenjanina.

Uz pomoć dve autodizalice, postavljene na obe obale, i privremene pristupne barže, pojedinačni segmenti dopremaju se iznad reke i postavljaju na stubove mosta. Ovih segmenata je ukupno šest, pojedinačne su težine 85 tona, svi su završeni i nalaze se na samom gradilištu mosta.

Nakon postavljanja svih nosača srednjeg polja mosta, iznad same reke, pristupiće se montaži nosača teških po 40 tona, koji su takođe izliveni i nalaze se na obližnoj lokaciji, bazi Vojvodinaputa kod Kleka.

Istovremeno bi u blizini mosta trebalo da počnu i radovi na izgradnji velike kružne raskrsnice, odnosno ukrštanju trase obilaznice i magistralnog puta Zrenjanin - Žitište - rumunska granica, odnosno Temišvarskog druma, navodi se na sajtu grada Zrenjanina.

Radove na gradilištu na Temišvarskom drumu izvode radnici preduzeća Bauwesen d.o.o. iz Lazarevca, kao član grupe glavnog izvođača radova beogradskog preduzeća Energoprojekt - niskogradnja. Investitor je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Dužina trase koja se gradi, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, uključujući i most preko Begeja i dve kružne raskrsnice, iznosi 3,7 km. Ukupna vrednost te investicije je 423.172.530 dinara.

Zrenjanin dobija novi most preko Begeja posle skoro tri decenije, pošto je 1992. godine pušten u saobraćaj most u Principovoj ulici. Ovo će biti deseti most preko reke ili jezera, a ukupno jedanaesti, s obzirom na to da je jedan od njih - pešački most na suvom. Biće to i šesti most za saobraćaj motornih vozila, uz tri isključivo pešačka i jedan železnički - navode nadležni iz gradske uprave.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.