NavMenu

D-Marin prodao upravljanje marinama u Grčkoj, Hrvatskoj i UAE - Kompanija zadržala poslovanje u Crnoj Gori i Turskoj

Izvor: Investitor Nedelja, 26.01.2020. 22:58
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Dragan Bespaljko)
Investicijski fond Capital Partners (CVC) kupio je poslovanja turske kompanije D-Marin (dio Doğuş grupe) u Grčkoj, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

D-Marin će nastaviti da upravlja marinama u matičnoj Turskoj te marinom Portonovi u Crnoj Gori, potvrđeno je iz portalu Investitor iz kompanije.

Korištenjem CVC-ove međunarodne mreže kao i prethodnog bogatog iskustva u izgradnji kompanija širom sveta, novi deoničar namerava da stvori vodeću globalnu kompaniju za upravljanje premium marinama kroz organski rast i akvizicije, precizirali su.

- Fond CVC VII kompanije CVC Capital Partners kupio je poslovanja D-Marin u Grčkoj, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. D-Marin u Hrvatskoj uključuje marine D-Marin Borik, D-Marin Dalmacija te D-Marin Mandalina. Možemo potvrditi kako će svi menadžerski i operativni timovi D-Marina kao uspešnog vlasnika i operatera marina nastaviti da obavljaju svoje dosadašnje zadatke. Spomenuti ugovor ne uključuje hotele Dogus grupe u Hrvatskoj - potvrdili su iz kompanije D-Marin zagrebačkom Jutarnjem listu.

D-Marin grupa upravlja s 11 jedinstvenih marina u Jonskom, Egejskom i Jadranskom moru čime je postala najveći međunarodni lanac marina u Istočnom Mediteranu. U Turskoj su to D-Marin Turgutreis, D-Marin Didim, D-Marin Göcek. U Grčkoj imaju marine Gouvia, Lefkas, Zea i Flisvos i Portonovi marinu u Crnoj Gori.

Doğuş grupa jedan je od najvećih turskih kompanija. Osnovan je 1951. godine. Vlasnik i predsednik Doğuş grupe je Ferit F. Şahenk. Grupacija trenutno zapošljava oko 50.000 ljudi u više od 250 povezanih kompanija širom sveta. Aktivna je u osam segmenata: finansijskim uslugama, automobilskoj industriji, građevinarstvu, medijima, turizmu, nekretninama, energetskom sektoru te proizvodnji hrane i pića.

Grupa upravlja imovinom vrednom više od 100 mlrd EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.