NavMenu

Čačak želi da očuva tradiciju konjičkog sporta - U planu staza za galopere

Izvor: eKapija Petak, 24.01.2020. 11:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: NEIL ROY JOHNSON/shutterstock.com)Ilustracija
U cilju podizanja kvaliteta konjičkog sporta, koji u Čačku ima dugu tradiciju, grad je pristupio izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije za planirani aerodrom – Preljina, kako bi se na površini predviđenoj za hipodrom obezbedila staza za galopere.

Kako je za eKapiju rečeno iz gradske uprave, površina koja je važećim planom opredeljena za hipodrom pruža mogućnost samo za organizaciju staze za kasače, te je izmenama plana potrebno stvoriti mogućnost za formiranje i staze za galopere.

- Da bi se ovi sadržaji organizovali potrebno je planom opredeljenu površinu proširiti, kao bi se dobio što pravilniji oblik opredeljene površine u okviru koje će se organizovati sadržaji u funkciji hipodroma. Komisija za izradu idejnog rešenja budućeg hipodroma pristupila je analiziranju predmetnog prostora i izrađeno je konceptualno rešenje koje je odredilo neophodnu površinu za organizaciju sadržaja u funkciji hipodroma sa kasačkom i galopskom stazom - rečeno je za eKapiju iz gradske uprave.

Kako se navodi u planu, izmene i dopune odnose se na ceo prostor plana sa neznatnim povećanjem, koji iznosi oko 318.00 ha i obuhvata južni deo naselja Preljina i Donja Trepča. Izmenama i dopunama plana se pristupa po inicijativi Gradonačelnika i Komisije za izradu idejnog rešenja budućeg hipodroma u Preljini.

Podsetimo, 2017. godine hipodrom Konjičkog kluba je prenet u javnu svojinu, uz obavezu Grada Čačka da plati naknadu ranijim vlasnicima i da Konjičkom klubu obezbedi novu lokaciju za hipodrom sa pratećim sadržajima. Zemljište je preneto zbog planova Grada Čačka da na toj lokaciji formira industrijsku zonu.

Inače, grad je prošle godine stavio na rani javni uvid Plan detaljne regulacije "Industrijska zona – Konjevići" kojim je predviđeno proširenje ove poslovno-proizvodne zone koja će imati veliki značaj za privredni razvoj grada.

Izmene i dopune PDR za planirani aerodrom-Preljina, možete pogledati OVDE.

S. Petrović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.