NavMenu

Nove turističke atrakcije na Divčibarama - Gradnja Etno tržnice na proleće 2020, u planu i sportsko-rekreativna zona (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 24.01.2020. 09:19
Komentari
Podeli
Projektovani izgled Etno tržnice (Foto: Grad Valjevo)Projektovani izgled Etno tržnice
Divčibare će ove godine dobiti Etno tržnicu, koja će doprineti da ovo turističko mesto bude lepše i modernije, naročito centar gde se nalazi postojeća pijaca. Radovi bi trebalo da počnu u martu, a predviđen rok za završetak je 30. jun 2020.

Predračunska vrednost objekata i parternog uređenja tržnice iznosi 27.687.369,90 dinara. Sredstva za izgradnju navedenih objekata obezbedili su Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 9.000.000 dinara, Turistička organizacija Valjevo 10.747.000 dinara, a preostali nedostajući iznos od 7.940.369 dinara planiran je iz budžeta grada Valjeva za 2020. godinu.

Postojeća pijaca na Divčibarama je, kako se navodi na sajtu Grada Valjeva devastirana, bez adekvatne opreme i instalacije.
Projektovani izgled Etno tržnice (Foto: Grad Valjevo)Projektovani izgled Etno tržnice
Direktorka Turističke organizacije Valjeva (TOV) Ana Marković kaže da je urađen glavni projekat uređenja Etno tržnice u turističkom mestu Divčibare, kako bi ovaj centralni i komercijalni prostor postao deo turističke ponude reprezentativnog karaktera.
(Foto: Grad Valjevo)
- Projekat podrazumeva izgradnju tržnice na otvorenom, čime bi ona zadržala svoj tradicionalni karakter, sa ponudom etno proizvoda, suvenira i domaćih prehrambenih proizvoda. Objekti Etno tržnice su nadzemno montažni. Projekat podrazumeva inovativni sistem, moderan dizajn kao i parterno uređenje prostora. U planu je izgradnja objekta površine 35 m2 za potrebe Turističke organizacije, 27 objekata za prodaju domaćih proizvoda i suvenira, kao i javni toalet. Urađeni su projekti za vidikovce Golubac, Crni Vrh, Paljba, Krivina na Divčibarama i projekti uređenja Titovog gaja, gde bi trebalo da bude smeštena sportsko-rekreativna zona - kaže direktorka TOV-a Ana Marković.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.