Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.01.2020.| 17:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poziv kompanijama da se uključe u dualno obrazovanje - Prijave do 10. februara

Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com)
Privredna komora Srbije pozvala je kompanije da se uključe u model dualnog obrazovanja u školskoj 2020/2021. godini i da do 10. februara 2020. godine dostave Izjavu o spremnosti poslodavaca za uključivanje u dualno obrazovanje, kako bi mogla da utvrdi predlog liste profila prema potrebama privrede.

- Privredna komora Srbije ovih dana organizuje sastanke sa privrednicima širom Srbije sa ciljem razmatranja njihovih potreba za kadrovima i sagledavanja kapaciteta i mogućnosti za učešće u dualnom obrazovanju. U toku naredne dve nedelje, u Beogradu će biti održani sastanci sa privrednicima iz građevinarstva, saobraćaja i telekomunikacija i grafičke industrije, dok će u regionalnim privrednim komorama sastanci pokriti sve privredne sektore. Na osnovu prikupljenih izjava kompanija, komora će napraviti Predlog o potrebama privrede za budućim kadrovima i dostaviti ga Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na osnovu našeg predloga biće doneta odluka o strukturi upisa u srednje škole za dualni model obrazovanja - broju učenika i odeljenja za svaku opštinu i grad u Srbiji - objasnila je Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje PKS.

Podseća da će konačnu odluku doneti krajem aprila resorno ministarstvo objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole.

Formulari i dokumentacija za zainteresovane kompanije dostupni su na sajtu www.dualnoobrazovanje.rs.

Dokumenta je neophodno dostaviti do 10. februara 2020. godine i u elektronskom obliku i u originalu. Elektronsku verziju dokumenata možete dostaviti na:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.