NavMenu

Nagrađeni najbolji sajtovi u regionu - završen "Web Fest 2009"

Izvor: eKapija Subota, 28.11.2009. 16:58
Komentari
Podeli

Vitomir Ognajnović, www.kradimamu.comVitomir Ognajnović, <A href="http://www.kradimamu.com">www.kradimamu.com</A>

Regionalni Internet festival Web Fest 2009 završen je u petak veče (27. novembar 2009. godine) dodelom nagrada za najbolje web sajtove i projekte u skupštini grada Beograda.

Posle dva meseca borbe između 2200 sajtova iz celog regiona za zvanje najboljih u 17 kategorija, u petak su pred velikim brojem zvanica otvorene pobedničke koverte, saopštena imena pobednika i u duhu Oskara dodeljene pobedničke Web Fest statuete, čime je pala zavesa na najveći regionalni Internet festival.

Gordan Kičić, poznati beogradski glumac bio je voditelj programa, a na bini su mu se pridružile brojne poznate ličnosti iz sveta zabave, sporta, biznisa i politike.

Najbolje sajtove i projekte su birali žiri i publika i u svih 17 kategorija dodeljene su po dve nagrade. Žiri su sačinjavali stručnjaci iz oblasti interneta, marketinga, poslovanja i zabave, a publika je imala jedinstvenu priliku da svoj glas da putem zvaničnog sajta festivala na adresi www.wfest.org, o čemu je i portal "eKapija" redovno obaveštavao.

Kao i do sada i ove godine su pored takmičenja organizovane i radionice, čime je nastavljena misija popularizacije Interneta kod najvećeg kruga korisnika. Humanost je takođe bila na programu, s obzirom da su dodelenje i nagrade za aktivizam, a prihod od radionica biće dodeljen u dobrotvorne svrhe školi za decu oštećenog sluha "Stefan Dečanski", iz Beograda.

Vitomir Ognajnović, www.kradimamu.comVitomir Ognajnović, <A href="http://www.kradimamu.com">www.kradimamu.com</A>

U kategoriji Informativnih web sajtova publika je za najbolji proglasila sajt "Infostuda", a žiri sajt lista "Blic".

Najbolji poslovni dajtovi su www.creativemediaart.rs (za publiku) i www.poslovi.infostud.com (za žiri). Zabavni sajtovi koji su osvojili nagradu su www.dodirnime.com (publika) i www.vukajlija.com (žiri). Nagrađeni sajtovi iz oblasti kulture i umetnost su www.pozorista.com i www.popboks.com, edukativni portali - www.roditeljportal.com i www.sr.wikipedia.org, a među institucionalnim to su www.pouke.org i www.djavolavaros.com.

Nagrađeni personalni sajtovi su www.drvoumomdvoristu.com i www.hiishii.com, sportski www.crvenazvezdafk.com i www.trcanje.rs, multimedijalni www.zzzurka.com i www.21rope.com, a nagrađeni blogovi su www.blogoye.org/kuhinjica i www.dnevnikeklektika.com.

U kategoriji foruma, nagradu "Web festa" poneli su www.opusteno.in.rs i www.burek.com. U kategoriji eksperimentalnih sajtova, publika i žiri imali su isto mišljenje pa je nagradu osvojio sajt www.kradimamu.com.

Iz oblasti E-uprave za najbolje su proglašeni www.bginfo.rs i www.formular.rs, sveta mobilnih telefona www.wap.telenor.rs i www.b92.net/mobile, E-komerca www.emobilni.com i www.limundo.com.

Za najbolje sajtove magazina proglašeni su www.dominomagazin.com i www.ordinacija.hr, a iz oblasti vizuelnog dizajna - www.lazarstea.com i www.21rope.com.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.