NavMenu

Tender za gradnju 250 stambenih jedinica u Ovči u narednih deset dana

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.01.2020. 11:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Raspisivanje nabavke za izbor izvođača radova na izgradnji 250 stambenih jedinica u Ovči, u okviru osmog potprojekta Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, očekuje se u narednih deset dana. Nabavka će biti objavljena na sajtu Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru www.piu.rs.

Potpisivanje Ugovora sa izvođačem radova očekuje se u maju 2020. godine, dok je početak izgradnje planiran za jun tekuće godine. Rok za izgradnju 250 stambenih jedinica u naselju Ovča je 420 dana.

Stanovi su namenjeni izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji žive na teritoriji Republike Srbije. Do sada je u okviru ovog Programa već stambeno zbrinuto 235 korisničkih porodica u Ovči, a korisnici ovih stanova useljeni su marta 2018.godine.


Podsetimo, ukupno 3.300 izbegličkih porodica je dobilo neku vrstu pomoći.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, SAD, Nemačke, Švajcarske, Italije, Norveške, Danske, Turske, Luksemburga, Španija, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.