Izvor: eKapija | Četvrtak, 23.01.2020.| 08:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Brnabić u Davosu razgovarala s predstavnicima kompanije Philips o dolasku u Srbiju

(Foto: Vlada Srbije)
Predsednica Vlade Ana Brnabić imala je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu niz sastanaka za koje je rekla da su veoma važni za srpsku ekonomiju, posebno izdvojivši susret sa predstavnicima kompanije Philips, koju Vlada pokušava da dovede u Srbiju.

Brnabić se sastala sa zamenikom generalnog direktora Siemensa Rolandom Bušom i naglasila da ta kompanija zapošljava u Srbiji skoro 2.000 ljudi, kao i da planira da dalje proširi investicije, a reč je o pogonu u Kragujevcu, ali i još nekim lokacijama o kojima se razgovara.

Ona je ocenila da je imala dobar sastanak i sa novim predsednikom Evropskog istraživačkog saveta Maurom Ferarijem, koji je od januara na toj funkciji, a prošle godine je posetio Srbiju.

- Imamo dobru saradnju i nadam se da će biti još bolja tokom ove i naredne godine zahvaljujući tome što smo sada osnovali Fond za nauku koji radi upravo po ugledu na Evropski savet za istaživanje i razvoj. To je za mene kao premijerku jedan od prioriteta za dalje unapređenje naše ekonomije -rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade je imala sastanak i sa direktorkom Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Evroaziju Martinom Larkin, sa kojom je razgovarala o već postignutom dogovoru o tome da regionalni centar Svetskog ekonomskog foruma za četvrtu industrijsku revoluciju bude u Beogradu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.