Izvor: eKapija | Petak, 27.11.2009.| 11:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kreativnost za mobilne tezge - JKP "Gradske pijace" otvorile novi konkurs

(Foto: b)

Za novi izgled mobilnih tezgi nadmetaće se svi zainteresovani za javni konkurs koji su raspisale "Gradske pijace" Beograd u saradnji sa Udruženjem likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS). Pobedničko rešenje će biti korišćeno za izradu tezgi na centralnim gradskim pijacama, a ukupni nagradni fond iznosi 450 hiljada dinara.

- Budući izgled mobilnih tezgi doprineće ne samo estetici već i funkcionalnosti i higijeni pijaca, a saradnja sa ULUPUDS-om će osigurati da odaberemo rešenje koje zadovoljava najviše stručne kriterijume i estetske standarde - rekao je mr Dragan Pušara, direktor JKP "Gradske pijace" i dodao da su "mobilne tezge ključne za primenu koncepta pijaca trgova, jer treba da omoguće nesmetanu prodaju tokom dana i da se lako i brzo uklone u večernjim satima".

Konkurs će bizi otvoren u ponedeljak, 30. novembra i trajaće 60 dana.

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica, a radovi se predaju pod šifrom i u zapečaćenom omotu sa naznakom "Konkurs za mobilnu tezgu za centralne gradske pijace u Beogradu" na adresu JKP "Gradske pijace".

Radovi će biti rangirani na osnovu sledećih kriterijuma: tehničko-tehnološko rešenje, funkcionalnost i ekonomičnost, težina tezge, način, brzina sklapanja i rasklapanja, način transporta i odlaganja, estetika, oblik, upotrebljeni materijal i standardi. Organizator konkursa će finansirati izradu prototipa za tri prvonagrađena rada i dodatno nagraditi autora tehnički i funkcionalno najboljeg prototipa.

Više detalja o uslovima konkursa i nagradama se nalazi na sajtu www.bgpijace.rs.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.