Izvor: eKapija | Sreda, 22.01.2020.| 12:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan memorandum o izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad sa kompanijom iz Kine

Džang Đenćao i Zorana Mihajlović (Foto: Ministarstvo građevinarstva)
Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča) - Zrenjanin - Novi Sad potpisala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović sa direktorom kineske ompanijom China Shandong International Economic and Tehnical Coorporation Group Džang Đenćao.

Mihajlovićeva je istakla da je ovo prvi i važan korak u realizaciji projekta, čija je vrednost blizu 600 mil EUR, navodi se na sajtu Ministarstva:

- Mi ćemo najpre urediti plansku i tehničku dokumentaciju za deonicu dugu blizu 110 kilometara, a uporedo ćemo sa Ministarstvom finansija raditi na obezbeđivanju finansijskih resursa i potom potpisati i komercijalni ugovor.

Direktor kompanije Džang Đenčao rekao je da je ovo četvrti projekat koji ova kineska kompanija realizuje u Srbiji i da će svojim radom doprineti prijateljstvu dve zemlje, ali i ekonomskom razvoju Srbije.

- Ovom prilikom obećavam da nećemo izneveriti vaše poverenje ni kada je u pitanju projekat izgradnje auto-puta od Beograda do Zrenjanina i Zrenjanina do Novog Sada - rekao je Đenčao.

Auto put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad (Foto: Ministarstvo građevinarstva)


Ambasadorka NR Кine u Srbiji Čen Bo istakla je da je infrastruktura jedna od najvažnijih oblasti saradnje dve zemlje, te podsetila da su u 2019. godini postignuti veliki rezultati.

- Kineske kompanije izgradile su nekoliko deonica auto-puta Miloš Veliki, a današnje potpisivanje ovog memoranduma znak je novog početka i novih projekata koje ćemo zajedno realizovati. Verujem da ćemo u ovoj godini imati još kvalitetniju saradnju - rekla je ona.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.