NavMenu

Potpisan memorandum o izgradnji auto-puta Beograd-Zrenjanin-Novi Sad sa kompanijom iz Kine

Izvor: eKapija Sreda, 22.01.2020. 12:29
Komentari
Podeli
Džang Đenćao i Zorana Mihajlović (Foto: Ministarstvo građevinarstva)Džang Đenćao i Zorana Mihajlović
Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju auto-puta Beograd (Borča) - Zrenjanin - Novi Sad potpisala je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović sa direktorom kineske ompanijom China Shandong International Economic and Tehnical Coorporation Group Džang Đenćao.

Mihajlovićeva je istakla da je ovo prvi i važan korak u realizaciji projekta, čija je vrednost blizu 600 mil EUR, navodi se na sajtu Ministarstva:

- Mi ćemo najpre urediti plansku i tehničku dokumentaciju za deonicu dugu blizu 110 kilometara, a uporedo ćemo sa Ministarstvom finansija raditi na obezbeđivanju finansijskih resursa i potom potpisati i komercijalni ugovor.

Direktor kompanije Džang Đenčao rekao je da je ovo četvrti projekat koji ova kineska kompanija realizuje u Srbiji i da će svojim radom doprineti prijateljstvu dve zemlje, ali i ekonomskom razvoju Srbije.

- Ovom prilikom obećavam da nećemo izneveriti vaše poverenje ni kada je u pitanju projekat izgradnje auto-puta od Beograda do Zrenjanina i Zrenjanina do Novog Sada - rekao je Đenčao.


Auto put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad (Foto: Ministarstvo građevinarstva)Auto put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad


Ambasadorka NR Кine u Srbiji Čen Bo istakla je da je infrastruktura jedna od najvažnijih oblasti saradnje dve zemlje, te podsetila da su u 2019. godini postignuti veliki rezultati.

- Kineske kompanije izgradile su nekoliko deonica auto-puta Miloš Veliki, a današnje potpisivanje ovog memoranduma znak je novog početka i novih projekata koje ćemo zajedno realizovati. Verujem da ćemo u ovoj godini imati još kvalitetniju saradnju - rekla je ona.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.