Izvor: Tanjug | Sreda, 22.01.2020.| 10:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Niže cene i beskamatni kredit za priključak za gas

Ilustracija (Foto: tashbulatova/shutterstock.com)
Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio je danas da će biti snižena cena priključka na gas i da će građani za to moći da dobiju od Srbijagasa beskamatna sredstva na period od tri do pet godina, koja će vraćati kroz izmirivanje računa za gas.

Bajatović je gostujući na Prvoj rekao da će Srbijagas smanjiti troškove za priključak na gas na oko 650 EUR za domaćinstva, u dogovoru sa Agencijom za energetiku.

- Tražićemo da lokalne samouprave izbace sve takse, jer ako neko neće da se priljuči to nije prihod i tražićemo od vlade da reaguje u tom smislu. Srbijagas je uputio zahev vladi i računam da ćemo biti podržani da se odbore neka sredstva, tako da ćemo davati beskamatna sredstva građanima za priključnenje na gas na tri do pet godina da ne moraju da idu u banku. Biće u obavezi da to plate kroz račun za gas - rekao je on.

Govoreći o životnoj sredini, navodi da u Beogradu nisu toplane zagađivači pošto su skoro sve na gas.

Dodaje da bi samo u Beogradu moglo da se uvede više od 300.000 individualnih prilkjučaka, kao i da će kompletna gasifikacija biti završena naredne godine u glavnom gradu.

Realizuju se i projekti gasifikacije valjevskog okruga, završena je gasifikacija požarevačkog okruga, dodao je Bajatović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.