Izvor: eKapija | Utorak, 21.01.2020.| 18:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prointer i Lanaco zajedno u poslu od 24 mil KM - U Republici Srpskoj kreće opremanje obrazovnih ustanova računarima i softverima

Ilustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)
Dve najveće kompanije na IT tržištu Republike Srpske dobile su zajednički posao vredan 24 mil KM. Toliko će koštati da Prointer i Lanaco vaspitno-obrazovne ustanove u Srpskoj opreme računarskom opremom i softverom, piše Capital.

Ministarstvo prosvete i kulture RS je međunarodni tender za opremanje obrazovnih ustanova računarskom opremom i softverom raspisalo još 27. septembra prošle godine, ali je Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača donesena tek pre nekoliko dana, tačnije 13. januara.

- Ugovor o nabavci roba i njima pripadajućih usluga u okviru projekta "Opremanje vaspitno-obrazovnih ustanova u Republici Srpskoj računarskom opremom i softverom" dodeljuje se Konzorcijumu kojeg čine Lanaco iz Banjaluke i Prointer ITSS iz Banjaluke, a prema uslovima iz tenderske dokumentacije i ponude Konzorcijuma, i to na ponuđenu vrednost od 20.652.580 KM bez PDV, odnosno 24.163.518 KM sa PDV - navodi se u Odluci koju potpisuje ministar prosvete i kulture Natalija Trivić.

Dodaje se i da je navedeni konzorcijum dostavio dokaze o ispunjavanju uslova, piše Capital.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.