Izvor: eKapija | Utorak, 21.01.2020.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Širi se Međunarodni terminal u bloku 42 na Novom Beogradu - Raspisan tender za gradnju tri poslovne zgrade

Ilustracija (Foto: Ulrich Mueller/shutterstock.com)
Parking Međunarodni terminal u bloku 42 na Novom Beogradu trebalo bi uskoro da bude proširen, a planirana je i gradnja tri nove poslovne zgrade. JKP Parking servis Beograd raspisao je tender za izgradnju objekata B, C, D – prošireni međunarodni terminal, sa uslugom izrade tehničke dokumentacije (Projekta za izvođenje i Projekta enterijera).

Objekat B je projektovan za "Službu za eksploataciju vozila" i fizički je podeljen na dve funkcionalne celine, administrativnu i operativnu, sa odvojenim ulazima.

Administrativna celina sastoji se od kancelarije za dispečera, policiju i glavnog dispečera, kancelarije za rukovodioca službe, kancelarije za tehničku sekretaricu službe, kancelarije za administrativno osoblje, kancelarije za IT službu, arhiva/server prostorije, toaleta sa odvojenim muškim i ženskim kabinama i dve tehničke prostorije. Sve prostorije su povezane hodnikom sa formiranim vetrobranom kod ulaza.

Operativna celina sastoji se od trpezarije sa kuhinjom, ostave za HTZ opremu, toaleta sa umivaonicima, garderobe sa 120 garderobnih ormana i odvojene prostorije sa tuš kabinama kojoj se pristupa iz garderobe. Prostorije su povezane hodnikom sa formiranim vetrobranom
kod ulaza.

Situacioni plan (Foto: Konkursna dokumentacija)

Objekat C namenjen je servisu, pranju i održavanju vozila JKP Parking servisa i podeljen je na perionicu, radionicu, administrativni deo. U prizemlju objekta predviđena je perionica vozila u spoljašnjem natkrivenom delu objekta, kojoj je omogućen slobodan pristup sa okolnih saobraćajnica.

Radionica i servis nalaze se u zatvorenom prizemnom garažnom delu objekta sa pristupom koji se ostvaruje sa okolnih saobraćajnica kroz garažna rolo vrata.U prizemlju administrativnog dela nalaze se magacin i toalet kojima se pristupa direktno iz radionice i kancelarija sa šalterom koja poseduje pristup spolja i koja se preko stepenišnog prostora povezuje sa radionicom.

Sprat objekta nalazi se samo u admistrativnom delu dok perionica i radionica imaju duplu svetlu visinu. Spratu se pristupa preko stepeništa koje vodi u hodnik sa pristupom tehničkoj prostoriji i kancelariji. Iz kancelarije se ostvaruje pristup arhivu.

Objekat D je projektovan za potrebe carinskog pregleda kao jedinstvena funkcionalna celina sa prostorijama povezanim preko horizontalne komunikacije unutar objekta. Pristup centralnom hodniku ostvaren je preko portirnica na oba ulaza u objekat. U zapadnom delu objekta nalaze se jedna velika i dve manje kancelarije za administrativno osoblje i toaleti. U istočnom delu objekta nalaze se menjačnica, pošta sa kancelarijom i ostavom, šalter sala, toaleti, toalet za osobe sa invaliditetom, čajna kuhinja i dve tehničke prostorije.

Šalter sala, menjačnica i pošta takođe poseduju i zasebne spoljašnje ulaze na južnoj fasadi objekta.

Rok za podnošenje ponuda 19. februar 2020. godine, a više o tenderu pogledajte OVDE.

Inače, Međunarodni terminal JKP Parking servis, u čijem sastavu se nalazi Carinska ispostava Terminal Beograd, nalazi se na obodu grada Beograda, na koridoru 10. Pozicioniran je na raskrsnici puteva koji spajaju Beograda, Zagreb, Budimpeštu, Skoplje, Atinu, Sofiju i Istanbul, i na površini od preko 8 ha.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.