NavMenu

Da li su ugostitelji i prodavci u zemljama regiona usvojili lepo ponašanje? - tajni kupci otkrivaju da su Slovenci najljubazniji

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.11.2009. 14:32
Komentari
Podeli

Agencija za mystery shopping GMS, sprovela je istraživanje o tome koliko su usvojene osnove lepog ponašanja koje se danas pretvaraju u osnovne standarde za pružanje kvalitete usluge.

Od 2. do 12. novembra 2009. godine tajni kupci iz regije, posetili su ukupno 800 maloprodajnih i ugostiteljskih objekata.

U sedam zemalja - Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, tajni kupci obraćali su pažnju na pet osnovnih elemenata dobre usluge: početni pozdrav, osmeh, nuđenje pomoći, zahvalnost kao završni pozdrav na odlasku.

Svi zajedno postigli su rezultat od 68,56% što ih je svrstalo u osrednje đake koji još moraju učiti za odličan.

Slovenija je najmarljiviji učenik, a Bosna i Hercegovina mora na popravak

Slovenci najljubaznije uslužuju svoje kupce i goste jer su ostvarili najbolji rezultat, ukupno 76,15%, što je možda posledica ulaska u EU ili strategija borbe protiv recesije.

U Bosni i Hercegovini poznata je domaća atmosfera, međutim, osnove usluživanja koje su tražene u maloprodaji ispoštovane su u samo 54,13%. Očekivano, malo bolji rezultat imaju ugostiteljski objekti – 65,14%.

Hrvatska je na drugome mestu s ukupnim rezultatom od 72,61%, a s vrlo malom razlikom su Crna Gora sa 72,13%, Makedonija sa 67,62% i Srbija sa 64,78%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.