Izvor: Tanjug | Utorak, 21.01.2020.| 08:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rok za završetak prve deonice auto-puta Bar-Boljare 30. septembar - Upitna upotrebna dozvola

Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Krajni rok za završetak prve deonice auto-puta Bar-Boljare je 30. septembar, ali crnogorski ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković kaže da je pitanje da li će tehnički pregled i upotrebna dozvola biti obezbeđeni do tada.

Nurković je novinarima na radnom doručku rekao da je najveći deo fizičkih radova završen, dodajući da predstoje asfaltiranje i elekto-mašinske instalacije.

- Krajnji rok je 30. septembar. Jedino je pitanje da li će se tehnički pregled i upotrebna dozvola obezbediti do tada. Kvalitet radova je dobar. Radi se na petlji Smokovac. Bemax je renomirana kompanija i oni će te poslove uraditi na vreme - rekao je Nurković.

Na pitanje da li će auto-put biti pušten u saobraćaj ako ne dobije upotrebnu dozvolu, Nurković je naveo da ne može da kaže da će se to dogoditi i da je to veliki rizik.

Govoreći o gradnji druge deonice auto-puta, Nurković navodi da je ministarstvo kod Evropske komisije apliciralo za 20% od predračunske vrednosti, prenosi CDM.

- Verujem da do kraja godine možemo da nađemo partnera za drugu deonicu. Sarađujemo sa Srbijom, jer je važno da se radi s obe strane zbog povezanosti - naveo je Nurković.

Naglasio je i da je optimista da će kompletan auto-put biti završen.

- Nadam se da ćemo do Beograda putovati za četiri, umesto devet sati - rekao je Nurković dodajući da će putarina verovatno biti od 3 EUR i po do 4 EUR evra.

Spasavanje Montenegro Airlines

Nurković je govorio i o odluci Vlade da pomogne nacionalnom avioprevozniku Montenegro Airlines (MA) sa 155 miliona evra u narednih šest godina.

- Spasavanje MA je ono što će doneti korist državi. 50 mil EUR će se uložiti u nabavku aviona. Biće nabavljena četiri nova - rekao je Nurković.

Naveo je i da u maju očekuje da se izaberu najbolje ponude u vezi sa koncesijom za Aerodrome Crne Gore, te dodao da postoji interesovanje investitora za Luku Bar, u koju treba da se uloži 60 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.