NavMenu

Rusi kupuju slovenačku kompaniju Adria Airways?

Izvor: B92 Ponedeljak, 20.01.2020. 12:46
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/WikimediaImages)
Investitori iz Rusije i UAE, povezani sa ruskim proizvođačem aviona Suhoj planiraju da obnove kompaniju Adria Airways. Za to prethodno treba da kupe poslovanje bankrotirane kompanije na aukciji zakazanoj za četvrtak, piše portal Exyuaviation,a prenosi b92.

- Sertifikati Adria Airways-a omogućili bi nam da poslujemo ne samo iz Ljubljane, već sa bilo kog aerodroma u Evropi. Trenutno možemo da letimo samo na deset destinacija a cene su veoma visoke - rekao je za slovenačku RTV SLO Oleg Evdokimov, predstavnik ruskih investitora.

Taj prevoznik bi koristio flotu aviona Suhoj superdžet 100, piše portal.

Prema planu, zadržali bi brend Adria, dok bi nova kompanija zaposlila oko 150 ljudi, od čega 30 pilota. Novi prevoznik bi pokušao da uvede linije ka najmanje pet destinacija u prvoj godini, uključujući Milano i Barselonu.

- Planiramo da startujemo ovog leta sa primarnim zadatkom da obezbedimo letove Slovencima i Austrijancima do glavnih odredišta za letovanje. Za te rute planiramo korišćenje letelica SSJ. Sekundarni cilj nam je da se nadmećemo sa "slabim" konkurentima kao što su Lufthansa i Swiss u letovima ka tri važne destinacije iz Ljubljane - Cirihu, Minhenu i Frankfurtu - kazao je Evdokimov.

Adria je 2018. naručila 15 aviona superdžet 100, a ruski proizvođač trebalo je da stekne udeo u vlasništvu slovenačkog nacionalnog avio-prevoznika. Međutim, taj posao je nekoliko meseci nakon porudžbine propao a strane su se međusobno optuživale zbog toga.

Stečajni upravnik kompanije Adria Airways Janez Pustatičnik rekao je da svako ko uplati participaciju može da učestvuje na aukciji na kojoj će početna cena za celokupno poslovanje Adrie biti 45.000 EUR.

On je prethodno najavio da će najmanje dve strane kompanije učestvovati na aukciji, ali nije otkrio njihova imena.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.