NavMenu

Investicioni fond iz Švajcarske dao najbolju ponudu za Jugoremediju - Konačna odluka o prodaji u narednim danima

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 20.01.2020. 11:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock)Ilustracija
Najbolju ponudu za kupovinu Jugoremedije u stečaju dao je investicioni fond iz Švajcarske, a hoće li zrenjaninska farmaceutska kompanija biti prodata odlučiće Odbor poverilaca narednih dana, rekao je u izjavi za Tanjug predsednik Odbora Vladimir Pecikoza.

On kaže da pošto postupak nije završen ne može da kaže ko je dao najbolju ponudu i koliko ona iznosi.

- Od tri ponuđača nijedan nije farmaceutski, nije proizvođač lekova i ne bavi se lekovima, a ta najbolja ponuda je od investicionog fonda, koji ima svoje predstavništvo u Beogradu, a pretpostavljam da je inostrani investicioni fond - rekao je Pecikoza.

I stečajni upravnik Jugoremedije Vladimir Savić potvrdio je da je najbolju ponudu dao investicioni fond iz Švajcarske.

- Ako Odbor poverilaca da saglasnost, Jugoremedija će biti prodata, ako ne da - neće biti prodata - kaže Savić.

Odbor poverilaca o ponudi će doneti odluku u narednim danima, jer su najveći poverioci iz Turske zatražili nekoliko dana za konsultacije, kaže Pecikoza.

U Odboru poverilaca Pecikoza predstavlja radnike i privatne firme iz Zrenjanina koje su sarađivale sa Jugoremedijom, a kaže da su, pored predstavnika turske kompanije, članovi odbora i po jedan predstavnik firmi iz Vršca, Novog Sada i Beograda.

- Narednih dana se može očekivati odluka Odbora poverilaca, a ja očekujem najverovatnije pozitivan odgovor, pa da Jugoremedija nađe najzad kupca i da proradi - kaže Pecikoza.

Dodaje da je interes da Jugoremedija proradi kako bi se ljudi vratili na posao, jer je problem što stečaj traje dugo, od 2012. godine.

- Iako je u dobrom stanju, ipak je u neke delove fabrike procurila voda, a problem je što stečajni upravnik nema više sredstava da to sanira i da plaća troškove za struju i gas - kaže Pecikoza i dodaje da je novac sa računa od zakupa potrošen.

Za prodaju Jugoremedije švajcarskom investicionom fondu biće neophodno da najmanje tri od pet članova Odbora poverilaca ponudu prihvati.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.