NavMenu

Supernova više ne emituje United Media kanale - Između ostalih N1 i Sport klub

Izvor: eKapija Nedelja, 19.01.2020. 16:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tomislav Pinter/shutterstock.com)Ilustracija
Kablovski operator Supernova obavestio je korisnike da nisu uspeli da postignu dogovor sa kompanijom United Media u vezi sa nastavkom emitovanja sledećih televizijskih kanala: svi Sport klub kanali, Pikaboo, Vavoom, Grand kanali, Cinemania, Lov i ribolov, N1.

- U želji da svojim korisnicima omogući nastavak praćenja televizijskih kanala koji se nalaze u United Media portfoliju, uz velike napore pokušali smo da postignemo dogovor sa pomenutom kompanijom. United Media je dostavila nepovoljniju ponudu u odnosu na to što su imali kablovski operatori u prethodnom periodu. Naime, ponuda je dostavljena sa izuzetno visokom cenom, koja pritom ne obuhvata dozvolu za emitovanje svih njihovih kanala, uključujući Novu S i Novu Sport. I pored toga, bili smo spremni da zarad interesa naših korisnika, prihvatimo ovakve uslove, ali nažalost, ni to nije bilo dovoljno. United Media je otišla korak dalje, i u pregovorima tražila da se teritorijalno i po broju korisnika ograničimo, odnosno, da se više ne širimo i ne razvijamo ukoliko želimo saradnju sa United Media. Takođe, velika prepreka u pregovorima je bilo nedavanje Nove Sport, a bez minimalne garancije da će ključni sportski događaji ostati na Sport klub kanalima - navodi se u saopštenju Supernove.

Dodaju da su, tokom pregovora, u više navrata pokušali da pronađu kompromisno rešenje:

- Razgovaralo se i o tome da kanali United Media budu u ponudi mts TV za šta smo tražili pisanu ponudu, ali je nismo dobili. Nažalost, umesto daljih pregovora o nastavku saradnje, iako smo prihvatili osnovne elemente ugovora, cenu i dužinu trajanja ugovora, United Media je neočekivano onemogućila praćenje svojih kanala velikom broju gledalaca Supernove.

Sa druge strane, na sajtu N1 se navodi da je ugovor o distribuciji istekao i nije obnovljen:

- Operateru Supernova je još 31. decembra istekao pravni osnov za emitovanje kanala United Medie. Rukovodstvu kompanije ponuđeni su gotovo isti tržišni uslovi koji su važili i ranije, ali nažalost, do nastavka saradnje nije došlo, kažu iz United Medie i dodaju:

- Sa žaljenjem obaveštavamo građane da i pored naše želje da se programi United Medie i dalje nalaze u ponudi Supernove, nismo uspeli da postignemo dogovor sa Telekomom.

I sajt Sport Kluba se oglasio saopštenjem United Grupe, zbog, kako navode, velikog broja mejlova koji su stigli na adresu Sport kluba, jer korisnici kablovskog operatera Supernova u vlasništvu Telekoma od subote ne mogu da prate kanale.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.