NavMenu

Poseta gradonačelnice pančeva BIS Reciklažnom centru i upoznavanje sa kompanijama "Božić i sinovi" i "Gowi"

Izvor: eKapija Sreda, 25.11.2009. 14:03
Komentari
Podeli

Gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović i član Veća zadužen za komunalne delatnosti, Srđan Josimov, posetili su postrojenje BiS Reciklažnog centra, gde su generalni direktor kompanije "Božić i sinovi" Nikola Egić i generalna direktorka kompanije "Gowi" Danijela Stojadinović prezentovali internacionalna iskustva kompanija i pozitivne prakse u sprovođenju evropskih standarda, sa željom da pomognu dalji razvoj grada Pančeva.

Genarlni direktor "Božić i sinova" Nikola Egić, prezentovao je rad i strateške potencijale BiS Reciklažnog centra gradonačelnici Pančeva i iskazao zainteresovanost za buduće oblike saradnje u postizanju ekološki održivog Pančeva. Egić je naglasio važnost razmene iskustava privatnog i javnog sektora u postizanju zajedničkih ciljeva, i na tu temu je razgovarao sa gradonačelnicom o ekološkim fondovima lokalne samouprave, kao i mogućnostima drugih fondova.

Generalna direktorka "Gowi" Danijela Stojadinović je u razgovoru sa gradonačelnicom Pančeva Vesnom Martinović, ukazala na potencijale i veliko internacionalno iskustvo kompanije. Stojadinović je izrazila spremnost da podeli znanje i praksu "Gowi" tima sa lokalnom samoupravom Pančeva, na daljem putu evropskih integracija.

- Bitno nam je da kompanije koje su uprkos nedaćama uspele da se razvijaju, zapošljavaju, budu inovativne i grade strategije razvoja i mi kao lokalna vlast podrzavamo njihove projekte. U narednom periodu uslediće memorandum o saradnji koji će detaljnije definisati oblike saradnje - izjavila je Vesna Martinović, gradonačelnica Pančeva.

Egić je podsetio da je BiS Reciklažni centar, kao dobitnica nagrade za društevno odgovorno poslovanje u 2008, koju dodeljuje Privredna komora Srbije, organizovao niz društveno korisnih akcija u Pančevu, koje su imale za cilj podizanje svesti građana o važnosti reciklaže, a ujedno su imale i praktičan efekat, omogućivši građanima da se besplatno i legalno oslobode električnog otpada. Sa namerom da akcije imaju kontinuitet, trenutno je organizovano besplatno prikupljanje IT otpada u OŠ Miroslav Mika Antić u Pančevu.

Stojadinović je navela da je kompanija "Gowi" učestvovala u projektu BORA Obukom do posla i obučila mlade i nezaposlene ljude za veoma tražene poslove u IT sektoru, od kojih je četvoro dobilo posao u "Gowi", nakon završene obuke. Takođe, kompanija "Gowi" je učestvovala i u izgradnji novog sajta Centra za kulturu Pančevo.

BiS Reciklažni centar koji posluje u okviru kompanije "Božić i sinovi", počeo je sa radom juna 2006. godine uz primenu iskustava i metoda evropskih reciklažnih centara. Sertifikovan i priznat od svih nadležnih institucija u Srbiji, BiS Reciklažni centar pruža vrhunsku i kompletnu uslugu kompanijama, organizacijama i fizičkim licima koja žele da na pravilan način odlože rashodovanu elektronsku i električnu opremu. Kompanija "Božić i sinovi" deo je globalnog Community MAR programa Microsoft-a, i na taj način je jedini reciklažni centar sa statusom Microsft Autorised Refubrisher.

Softverski tim "Gowi" koji je osnovan 2000. godine u okviru kompanije "Božić i sinovi", a od avgusta 2008. posluje kao nezavisna kompanija "Gowi", svoje usluge već 10 godina uspešno plasira pre svega na tržište Velike Britanije i jedan je od najznačajnijih izvoznika znanja u regionu. Kompaniju "Gowi" čini 42 zaposlenih, od kojih je 12 zaposleno tokom 2009. godine zbog povećanja prodaje i osvajanja novih tržišta.

"Gowi" pruža kompletnu uslugu kompanijama koje odluče da investiraju u unapređenje biznis procesa i uvodjenje inovacija u poslovanje: od asistencije u formulaciji ideje, preko biznis analize, dizajna sistema i razvoja softvera do pružanje podrške po isporuci softvera. "Gowi" je zahvaljujući veoma bliskoj saradnji s klijentima i fokusom na razumevanje i zadovoljenje njihovih poslovnih potreba isporučio niz uspešnih projekata kompanijama koje su lideri u domenu svog poslovanja, a sa nekima od njih su uspostavljeni i partnerski odnosi. Kao "Microsoft" partneri svoja rešenja baziraju na Microsoft platformi, a pružanjem usluga licenciranja aktivno učestvuju u podizanju svesti o neophodnosti zaštite autorskih prava i intelektualne svojine.

"Gowi" se bavi razvojem softvera prema specifičnim zahtevima klijenata, kao i kosultantskim uslugama, a tokom vremena smo se profilisali za razvoj softvera u oblasti finansija, zapošljavanja, zdravstva, obrazovanja i osiguranja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.