Izvor: eKapija | Petak, 17.01.2020.| 12:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

POWERCHINA zainteresovana za gradnju puta Vožd Karađorđe - U planu i nastavak beogradske obilaznice ka Banatu

Ilustracija (Foto: jocic/shutterstock.com)
Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture razgovarali su danas (petak, 17. januar) s delegacijom kineske kompanije POWERCHINA o saradnji na infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Državni sekretar tog ministarstva Miodrag Poledica rekao je da postoji odlična saradnja sa ovom kompanijom na izgradnji deonice obilaznice oko Beograda, od mosta preko Save kod Ostružnice do Bubanj potoka.

- U planu su i novi projеkti gdе postojе mogućnosti za saradnju, uključujući i nastavak izgradnjе obilaznicе, na dеonici Bubanj potok-Vinča-Pančеvo - rеkao jе Polеdica.

On je ocenio da je ovaj projekat veoma važan za našu zemlju i za njenu prestonicu, imajući u vidu da obilaznicom oko Beograda prolazi od 17.000 do 18.000 vozila dnevno, te da će njen završetak omogućiti brže odvijanje pre svega teretnog saobraćaja.

Potpredsednik kompanije POWERCHINA, Sjung Lisin je rekao da će kompanija poštovati ugovorne obaveze i da će dati sve od sebe da obilaznica oko Beograda bude primer uspešno realizovanog projekta.

On je rekao i da je POWERCHINA, zainteresovana i za druge projekte u Srbiji, među kojima je izgradnja šumadijskog koridora Vožd Karađorđe, sopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.