NavMenu

MK grupa planira kupovinu dela luke u Trstu?

Izvor: Tanjug Petak, 17.01.2020. 12:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anna Omelchenko/shutterstock.com)Ilustracija
Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić razmišlja da kupi luku u Trstu, između dokova dva i tri, hangare šest i devet, kao i terminal Adrija, kako bi tu napravio marinu koja može da primi luksuzna plovila i jahte.

Prema pisanju italijanskih medija, Adrija terminal u Trstu tada bi postao uslužni prostor sa parkingom, koji bi bio svima na raspolaganju, prenose Večernje novosti.

Kako se navodi, u toku je osnivanje javnog konzorcijuma, koji ima zaduženje da stavi na prodaju oko 40 skladišta i dodaje da se Kostić već sastao sa gradonačelnikom Trsta, kojem je, navodno, preporučio da ne insistira na preobražaju terminala Adrija u pristanište kruzera, kada 15. februara 2022. godine istekne aktuelni ugovor o koncesiji sa Đenova metalom.

U izjavi o zainteresovanosti, kako prenose italijanski mediji, MK grupa ne iznosi finansijska predviđanja, jer će konzorcijum za vreme tendera odrediti osnovnu cenu dobara u Starom pristaništu - za kulturno-izlagačke delatnosti, pa do citadele Grensisam.

Dodaje se da MK grupa planira i da proširi poslovno carstvo na severu Jadrana, gde je ideja da se u smeštajne kapacitete uloži 110 miliona evra, čime bi se jačao elitni turizam sa hotelom "Kempinski" i golf terenima u Savudriji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.