NavMenu

U Beču se švercuje tek 1,9% putnika u javnom prevozu - Kazna 105 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.01.2020. 10:12
Komentari
Podeli
(Foto: ©Wiener Linien/Johannes Zinner)
U protekloj godini je bečko saobraćajno preduzeće Wiener Linien zabeležilo 93.000 putnika koji se voze bez karte, od ukupno 4,9 miliona kontrolisanih putnika.

Prošle godine je u Beču oko 100 kontrolora dnevno radilo na linijama javnog gradskog prevoza. Od 4,9 miliona putnika koji su zaustavljeni i zamoljeni da pokažu kartu za prevoz, samo 1,9% njih nije imalo važeću kartu.

Time je kao i 2018. godine, procenat onih koji se u gradskom prevozu voze bez karte ostao podjednako nizak. To nije uvek bio slučaj, budući da je 2009. godine taj udeo iznosio 3,3%.

Počev od 2018. godine, kazna za vožnju bez važeće vozne karte u Beču iznosi 105 EUR. Ukoliko se ne plati na licu mesta, kazna se povećava na 115 EUR sa rokom izmirenja u trajanju od dve nedelje.

U poređenju sa ostalim gradovima, putnici bečkih linija spadaju u najpoštenije u Evropi. U Berlinu, Hamburgu ili Frankfurtu oko 5% putnika ne plaća kartu, dok u Parizu čak 10% njih izbegava da plati vožnju, saopšteno je iz agencije Eurocomm PR Beograd.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.