Izvor: eKapija | Sreda, 15.01.2020.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Opština Golubac planira gradnju ribarskog sela na području Donje Marine

Golubačka tvrđava
Opština Golubac stavila je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije područja Donja Marina u Golupcu, u cilju razvoja turizma. Shodno planu, na tom području površine 2,36 hektara koje je sada neizgrađeno, predviđena je gradnja ribarskog sela.

U planu je gradnja jedinstvene urbane celine sa baznim objektom koji bi imao recepciju, restoran i dodatne sadržaje, i sa nizom smeštajnih objekata postavljenih oko zajedničkog motivacionog prostora.

U dokumentaciji je navedeno da to područje ima niz potencijala za razvoj turizma, zahvaljujući blizini Golubačke tvrđave i reke Dunav, a Planom generalne regulacije gradskog naselja Golubac u tom smislu je predviđena i rekonstrukcija i dogradnja postojećeg hotela, kao i mogućnost formiranja turističkog kompleksa na lokaciji fudbalskog igrališta FK Đerdap i nova lokacija u blizini arheološkog lokaliteta.
(Foto: Arhiplan/PDR)
Planom detaljne regulacije za Donju Marinu predviđena je i gradnja internih saobraćajnica, parkinga sa auto-liftom, pešačkih površina i infrastrukturnih objekata.

Planirana je i izgradnja biciklističko-pešačke staze, u kontinuitetu duž reke, od naselja Vinci do tvrđave Golubački grad, kao i koridor za nastavak izgradnje obaloutvrde.

Plan detaljne regulacije izradio je Arhiplan doo iz Aranđelovca.

B. Petrović
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.