Izvor: Beta | Sreda, 15.01.2020.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Knott Autoflex Yug otvorio pogon za toplo cinkovanje proizvoda od gvožđa i čelika u Bečeju

Ilustracija (Foto: Avatar_023/shutterstock.com)
Mađarsko-nemačka kompanija Knott Autoflex Yug otvorila je u Bečeju novi pogon za toplo cinkovanje proizvoda od gvožđa i čelika. Za tu investiciju od 7,5 mil EUR od države je dobila subvencije od 250.000 EUR.

U tom pogonu će biti posla za 82 radnika, a godišnji kapacitet linije je 20.000 tona, od čega će 14.000 tona biti za prodaju, a ostatak za potrebe sopstvene proizvodnje.

Knot proizvodi delove za autoprikolice i zapošljava u Bečeju 740 radnika, a ukupna investicija te kompanije je 25,5 mil EUR.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će cinkovani proizvodi iz pogona Knotta biti ugrađivani u zaštitne ograde puteva u Srbiji, koje se sada uvoze.

Najavio je i izgradnju obilaznice oko Temerina, kako bi se brže stizalo do Novog Sada, kao i brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde.

- U Bečeju će biti obnovljena Novosadska ulica i biće još mnogo projekata - rekao je Vučić.

Nemačka grupacija Knott u Bečeju posluje preko tri firme: Motorflex Remont, Knott Autoflex Yug i Autoflex Livnica.

Preduzeće Knott Autoflex Yug osnovano je 2003. godine i više od 90% proizvoda prodaje u inostranstvu, a u 2019. godini njegov promet je bio 29,2 mil EUR.

Svečanosti povodom otvaranja novog pogona Knott-a u Bečeju prisustvovali su i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, direktor i suvlasnik Knott Autoflex Mađarske Šandor Has Sabo, direktor Knott grupacije Nemačke Valentin Knott, predsednik Opštine Bečej Dragan Tošić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.