Izvor: eKapija | Sreda, 15.01.2020.| 12:29
Izdvojite članak Odštampajte vest

Google po ugledu na Twitter testira komentarisanje u realnom vremenu

Google testira komentare korisnika za emitovanja programa koji idu uživo. Nakon sportskih događaja, opcija komentara u realnom vremenu (real time) omogućena je i za TV i to u sklopu rezultata pretrage.

Ovo je još uvek samo test i moguće da nije vidljivo svima, ali jednostavnom pretragom nekog programa na mobilnom telefonu može se videti odeljak sa komentarima i chat-om sa drugim korisnicima Google-a, prenosi Represent informaciju sa searchengineland.com

Nova opcija omogućava upravljanje i dodavanje komentara. Oni su javni i nije moguće da budu postavljeni anonimno, pojavljuju se sa slikom i imenom korisnika Google-ovog naloga.

Test za serije je nastavak opcije komentarisanja sportskih događaja, koja već neko vreme uspešno funkcioniše i korišćen je, recimo, za Svetsko prvenstvo u fudbalu i slične događaje.

Omogućavanje ove opcije je značajno, jer Google time povećava društveni angažman i konverzaciju, ali i zalazi u domene Twitter-a koji je poznat po komentarisanju različitih sadržaja u realnom vremenu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.