Izvor: eKapija | Sreda, 15.01.2020.| 10:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Raspisan novi tender za unapređenje projekta i gradnju podzemne garaže na Studentskom trgu

Firma Everston doo Beograd, koja posluje u okviru kineske kompanije Shandong Development and Reform Commission, raspisala je novi tender za unapređenje projekta i izgradnju podzemne garaže Studentski park.

Drugi javni poziv raspisan je mesec dana nakon prvog koji, kako su za eKapiju rekli u firmi Everston, nije uspeo jer kompanije koje su poslale ponude nisu ispunile uslove tendera.

- Na prethodni tender javile su se četiri kompanije, dve srpske i dve kineske sa predstavništvima u Srbiji, ali nisu ispunile uslove iz tenderske dokumentacije - kažu u Everstonu.

Kao i u prvom javnom pozivu, i u ovom stoji da je planirano da garaža bude na Studentskom trgu, na tri podzemna nivoa, ukupne površine 21.000 m2. Po završetku, na parkiralištu je planirano oko 689 parking mesta.

Rok za podnošenje ponuda je 10. februar 2020. godine.

Detalje tendera pogledajte OVDE.

Inače, u junu je Grad Beograd potpisao ugovor sa kompanijom China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd o koncesiji za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda.

Podsetimo, glavni gradski urbanista Marko Stojčić ranije je rekao da postoji mogućnost da se na potezu planirane javne garaže na Studentskom trgu nalaze značajni ostaci centralnog dela antičkog Beograda, Singidunuma. Ukoliko se to potvrdi, izgradnja bi trebalo da bude stopirana i premeštena, a opširnije o tome čitajte u posebnoj vesti.

B. P.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.