Izvor: Tanjug | Sreda, 15.01.2020.| 09:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Apple bi mogao da dostigne vrednost od dve hiljade milijardi dolara 2021.

(Foto: Pres Panayotov/shutterstock)
Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Apple ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrednost od dve hiljade milijardi dolara, procenjuje kompanija za finansijske usluge i investicije, Wedbush, prenosi CNBC.

- Smatramo da Apple ima potencijal da prvi dostigne tržišnu vrednost od dve hiljade milijardi dolara, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će dati 'vetar u leđa' kompaniji i zamajacu njenih servisa u narednim godinama - naveo je Den Iv, Vedbušov analitičar za tehnologije u jednoj belešci objavljenoj na NJujorškoj berzi.

Iv je jedan od najvećih trgovaca (špekulanata) akcijama Apple na Volstritu, čija je 12-mesečna prognoza cene Apple hartija 350 USD po akciji. On je dodao da će, prema njegovom opažanju, akcije Apple do kraja godine dostići 400 USD, što je rast od preko 30% u odnosu na nivo od 316,96 USD na kom su zaključene u ponedeljak.

Akcije Apple su od početka 2020. godine porasle za 8,0%, pošto su lani zabeležile rast od 86%, čime je tržišna kapitalizacija kompanije dostigla rekordnih 1.389 mlrd USD.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.