NavMenu

Uskoro kreće gradnja novog sedišta AlJazeera Balkans u Sarajevu (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 15.01.2020. 09:36
Komentari
Podeli
Televizijska kuća AlJazeera Balkans u postupku je dobijanja svih neophodnih dozvola kako bi ovog proleća krenula u gradnju svog novog modernog sedišta u sarajevskom naselju Šip.

Zemljište je kupljeno, a nedavno je predstavljen idejni projekat nove zgrade koji je radio poznati arhitekta Sead Gološ.

Kako je za eKapiju rekao Sead Živalj, projektni menadžer AlJazeere, ako sve bude išlo po planu, gradnja bi trebalo da počne krajem proleća 2020.

- Naš plan je da zgrada bude završena do kraja 2021. godine, jer nam je želja da desetu godišnjicu proslavimo u novom domu, ali nema potrebe da prejudiciramo, jer nam je prioritet kvalitet izvedbe projekta.

Kako pojašnjava Živalj, novo sedište je futuristički objekat, koji je zadržao elemente tradicionalnog stila.

- Idejnim projektom je predviđena zgrada koja uključuje sve potrebne funkcionalne zone televizije. Objekat će imati dve podzemne etaže koje će biti garažni prostor, dve suterenske, prizemlje i tri sprata, ukupne površine od oko 7.500 m2. Objekat se sastoji od nekoliko značajnijih arhitektonskih volumena. Na baznom delu zgrade imaćemo i etažni vrt koji će objektu davati poseban šarm.

Zgrada će imati tri studija, kao i sve sadržaje potrebne za složeni proces produkcije programa, ali i logistike koja je potrebna jednoj TV kući.

- Naša nova zgrada biće jedinstven objekat koji će nam omogućiti da se unapredi i naš način rada u svim aspektima. Pri izvedbi projekta biće korišćena najsavremenija tehnološka dostignuća, kako u izboru materijala tako i u tehničkoj opremi - rekao je Živalj.

T. B.

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.