Izvor: eKapija | Utorak, 14.01.2020.| 15:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

MIHAJLOVIĆ: Brza pruga do Stare Pazove u martu, do Novog Sada na jesen 2021. godine

Zorana Mihajlović (Foto: YouTube/screenshot)
U martu ovе godinе imaćemo završеna 34 km lеvog kolosеka na pruzi Bеograd - Stara Pazova, a do oktobra ćе biti gotov i dеsni kolosеk, što jе važno za Bеograd i Bеovoz. Na jеsеn 2021. bićе gotova dеonica do Novog Sada, do kog ćеmo iz Bеograda stizati za 25 minuta. A u martu ovе godinе započeće radovi i na trеćoj dеonici od Novog Sada do granicе sa Mađarskom.

Ovo je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović na sastanku sa predsednikom kineske kompanije China Railway International Company (CRIC) Jangom Džongminom, sa kojim je razgovarala o realizaciji projekta modernizacije brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Mihajlovićeva je istakla da vrednost infrastrukturnih projekata koje Srbija ima sa Кinom iznosi 15 mlrd EUR:

- Projekat modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta veoma je značajan za Srbiju, ne samo zato što je najveći projekat u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, već jer smo time deo globalne inicijative "Pojas i put". Ovim projektom vraćamo Srbiju na poziciju tranzitne zemlje kroz koju prolazi prva brza pruga - navodi se na sajtu Ministarstva.

Predsednik kineske kompanije CRIC Jang Džongmin uverio se da svi radovi teku po ugovorenoj dinamici:

- Nemamo problema u realizaciji projekta i sa svoje strane, kao odgovorna kompanija, učinićemo sve da se radovi izvedu po dogovorenoj dinamici.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka NR Кine u Srbiji Čen Bo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.